Đuro Radović: Italijani nas ne mogu iznenaditi, idemo na pobjedu

Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Vaterpolisti Crne Gore u petak od (20.15) igraju meč četvrtfinala Eura protiv Italije.

Jedan od aduta “ajkula” Đuro Radović je upoznat sa kvalitetom “azura”.

“Primarni cilj je ostvaren, plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo u Dohi i među osam najboljih u Evropi. Dobro poznajemo ekipu Italije. Igrali smo sa njima na Sardinija kupu u malo specifičnim uslovima, nismo bili kompletni ni mi ni oni. Na kraju smo izgubili na peterce, ali mislim da to nije prava slika. Najbitnije je da zustavimo njihov indivindualni kvalitet, kontre i od starta da uđemo jako i agresivno u meč i bez respekta”, rekao je Đuro Radović.

Radović priznaje da ga je poraz Italijana od Mađarske, koja nije u najjačem sastavu iznenadio.

“Malo nas je iznenadio taj poraz ali to nema veze. Dobro ih znamo, očekujem jak i težak meč. Dižemo se iz meča u meč, Italijani nas ne mogu iznenaditi. Spremni smo i idemo na pobjedu”.

Naš tim će protiv Italije biti jači za Vladana Spaića, kojni se vraća nakon crvenog kartona.

“Što se tiče prvog narednog meča, mislim da smo maksimalno fokusirani, kreće ono pravo. Podigli smo nivo igre iz utakmice u utakmicu. Spremni smo za okršaj sa Italijanima, koji će nositi puno toga, prije svega borbu za medalju”. 

Sastav Italije mu je poznat.

“Bio je jedan dobar meč na Sardiniji, na kraju poraz na peterce. Nisu oni bili kompetni, nije moglo tu mnogo da se sakrije. Igralo se otvorenih karata, igraće se i sada, siguran sa da će meč do kraja biti neizvjestan i da će odlučivati detalji”, kazao je Spaić.

Druga generacija Škole fudbala FSCG počela sa treninzima

Poznati trener boluje od kancera