Druga generacija Škole fudbala FSCG počela sa treninzima

Foto: FSCG

Okupljanjem i treningom, druga generacija ,,Škole fudbala FSCG“ počela je sa radom.

Projekat ,,Škola fudbala FSCG“, čiji je cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacije. Ova generacija okuplja igrače rođene 2008. godine i mlađe, odnosno kandidate za kadetsku reprezentaciju Crne Gore.

Predvodiće ih stručni štab na čelu sa selektorom Radovanom Kavajom, koji je na današnjem treningu imao 27 igrača – golmani: Edin Lekić (Dečić), Đorđe Čejović (Budva), Danilo Koljčević (Stari Aerodrom); odbrana: Vuk Kostić (OFK Mladost Lob.bet), Stefan Delić (Budva), Luka Ivezić (OFK Titograd), Luka Marković, Aleksandar Radulović (Stari Aerodrom), Lazar Popović, Aleksa Perišić (Budućnost), Marko Glendža (Grbalj), Strahinja Janković (Podgorica); vezni red: Nenad Miranović (Stari Aerodrom), Mark Đokaj (Dečić), Ognjen Bulatović (OFK Titograd), Radovan Zečević (Sutjeska), Petar Ražnatović (Arsenal), Matija Rakčević, Vuk Pavićević, Jovan Anđić (Budućnost), David Popović (Kom); napad: Lazar Kojičić, Ognjen Sekulić (Kom), Matija Jovanović (Budućnost), Darvin Đukić (Stari Aerodrom), Andrija Vukoje (Grbalj), Pavle Roćenović (Budva).

Ova grupa igrača treniraće svakodnevno naredne dvije sedmice u Podgorici, dok će se nastavkom klupske sezone okupljati tri do četiri puta sedmično i nakon toga vraćati u klubove da igraju utakmice. Sličan princip rada primijenjen je i prije dvije godine, kada je pokrenut projekat ,,Škola fudbala FSCG“ za igrače 2006. godište i mlađe. Ta generacija bila je na korak plasmana na Evropsko prvenstvo za kadete u martu prošle godine, dok sada čini gro ekipe koja će za dva mjeseca kroz elitnu rundu probati da se domogne Evropskog prvenstva za omladince.

– FSCG je odlučio i da ovu generaciju stavi u režim rada koji je važio za generaciju 2006. Mislim da je to dobra prilika da iz ove generacije izvučemo maksimum. Organizaciono, to bi trebalo da izgleda slično kao i za prethodnu generaciju. Svakako da ćemo se voditi dobrim iskustvima u njihovom radu. Nadam se da ćemo biti i rezultatski uspješni kao oni, što je i jedan od ciljeva projekta, kazao je selektor Kavaja.

Kroz ,,Školu fudbala FSCG“ sa igračima će se raditi na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika.

– Očekuje nas naporan rad u narednim mjesecima. Nadam se i da ćemo već tokom ovih priprema vidjeti određene segmente, koji bi nam pomogli u planiranju daljeg rada. Na ovim pripremama je širi krug igrača, mada iz opravdanih razloga nema još njih nekoliko. Vidjećemo ko će od njih kasnije moći da isprati rad u sistemu od tri ili četiri dana u sedmici, kada krenu ligaška takmičenja. Svakako da nam je želja da imamo što veći broj igrača sposobnih za to, dodao je Kavaja.

Osim selektora Kavaje, stručni štab čine i asistenti Petar Kasom i Boban Aković, trener golmana Miloš Krstajić, kondicioni trener Mirko Uskoković, doktor Adis Martinović, fizioterapeut Stevan Obradović, ekonom Sava Kovačević i tim menadžer Miloš Kapa.

Perković: I u 2024. godini produžiti kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja

Đuro Radović: Italijani nas ne mogu iznenaditi, idemo na pobjedu