Uručene nagrade najboljim sportistima Tivta

Foto: Opština Tivat

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i direktorica Radija Tivat Tamara Vučinović uručili su nagrade najboljim sportistima i sportskim kolektivima Tivta za 2023. godinu, po izboru Sekcije sportskih novinara i Radija Tivat.

U kategoriji najbolji sportski kolektiv priznanje je pripalo Jedriličarskom klubu „Delfin“. Za najboljeg sportistu proglašen je jedriličar JK „Delfin“, Nikola Golubović. Sportski novinari Radija Tivat za najuspješniju sportistkinju odabrali su rukometašicu Andrijanu Ivanović iz Ženskog rukometnog kluba „Tivat“. U kategoriji najperspektivniji mladi sportista uzrasta do 15 godina nagrada je pripala mladom fudbaleru FK „Arsenal“ Petru Ražnatoviću. Najperspektivnija mlada sportistkinja Tivta je košarkašica kluba „Sea Stars“, Maša Praščević.

„Ova je godina od svih do sada najuspješnija kada je u pitanju tivatski sport. Odabrati najbolje bio je težak zadatak za sportsku sekciju novinara Radija Tivat. Čestitam nagrađenima. Čestitam i ljudima koji rade u sportskim klubovima, koji su više nego zaslužni za uspjeh tivatskih sportista. Najavljujem da će podrška razvoju tivatskog sporta biti intenzivirana sa akcentom na jačanje sportske infrastrukture.“ – rekao je predsjednik opštine Željko Komnenović, dodajući da će biti teško ponoviti 2023. godinu u smislu uspjeha i evropskih nastupa, ali da se svi zajedno radujemo nekim novim istorijskim rezultatima.

„Nije bilo lako odabrati najbolje, ali se nadam da smo u tome uspjeli, ne umanjujući time uspjehe onih kojima je nagrada izmakla. Mogu reći da nam je ove godine izbor bio najteži do sada, ali to govori u prilog činjenici da se sport u Tivtu razvija, da imamo sve veći broj klubova i sve veći broj djece koja se bave sportom, a to je najvažnije od svega“ – rekla je povodom dodjele nagrade direktorica Radija Tivat Tamara Vučinović. Ona je zahvalila Opštini Tivat na podršci i dodala: „Akcija traje 27 godina i iza svega stoji veliki entuzijazam i ljubav prema sportu. Radio Tivat uvijek će biti uz tivatske sportiste.“

Dobitnicima priznanja uručene su novčane nagrade u visini od po 1.000 eura, odnosno po 300 eura, a za sve je upriličen i koktel. Svečanoj dodjeli nagrada su prisustvovali članovi žirija, predstavnici nagrađenih klubova, potpredsjednik opštine Jovan Brinić i sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Olivera Mišković Vidojević.

Izvinjenje Marije Vuković: Nikada ne bih namjerno unizila grb i zastavu moje Crne Gore

Gojković: Grupa u Dohi je teška i ujednačena