Đurašković vratio Odluku kojom je Vuković predložena za sportiskinju godine na ponovno odlučivanje

Foto: Prijestonica

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković vratio je Komisiji za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta na ponovno odlučivanje Odluku kojom je Marija Vuković uz Filipa Krivokapića, 24. januara, predložena za najboljeg sportistu Prijestonice u 2023. godini. Zahtjev za ponovno odlučivanje uslijedio je nakon njene neprimjerene izjave o državnom simbolu Crne Gore.

„Uzimajući u obzir da je sportista godine reprezent grada, koji svojim radom i ponašanjem treba da bude primjer našim sugrađanima, posebno najmlađim, pored sportskih rezultata i dostignuća, mora poštovati grad, državu, našu zastavu, grb i himnu i u javnosti biti primjer takvog odnosa. Polazeći od navedenog, svjedoci smo da je jedan od Odlukom nadležne Komisije izabranih dobitnika navedene nagrade prethodnih dana putem sredstava javnog informisanja iznio grubo negativnu formulaciju u odnosu na simbole naše države, te stoga vraćam Odluku o izboru najboljeg sportiste godine Komisiji na ponovo odlučivanje“, navodi se u obrazloženju gradonačelnika.

Napominjemo da je Odluka o priznanju za najboljeg sportistu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu donešena 24. januara ove godine i objavljena na način definisan pravilima.

Komisija za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta zasijedaće ponovo i donijeti novu Odluku.

Najveći uspjesi crnogorskog sporta – ŽRK Budućnost

Mijailović: Ne dugujemo Baharu ni euro