Favoriti opravdali očekivanja, slavio i Božidar Ivanović

Foto: ŠSCG

Favoriti za trofej na 76. Prvenstvu Crne Gore u šahu opravdali su očekivanja i upisali pobjede.

Prvi favorit po rejtingu Denis Kadrić iskoristio je prednost pješaka više u partiji sa Danilom Nenezićem, dok je u reprezentativnom duelu, Nikita Petrov preciznom igrom savladao Alenu Skvorcovu.

Zanimljiva borba viđena je u duelu Nikole Đukića i Srećka Đukanovića.

Desetostruki prvak Crne Gore, Đukić iskoristio je taktički momenat i žrtvom dame za topa i dvije figure, došao do prednosti, koju je preciznom igrom realizovao.

Slavio je i Luka Drašković protiv Milorada Ratkovića, dok je Blažo Kalezić opravdao ulogu favorita protiv Milojka Kandića.

Pobjedu je upisao i legendarni Bozidar Ivanovic, koji je filigranskom tehnikom u dalekoj završnici nadigrao Dragoljuba Abramovića i iskoristio njegove neopreznosti.

Šampionat, koji je okupio 52 takmičara, zvanično je otvorio predsjednik Šahovskog saveza Jovan Milović, koji pozdravio je prisutne i poželio im sreću na turniru.

On je istakao jasnu opredeljenost Šahovskog saveza da nastavi odlučnim koracima svoju misiju u popularizaciji drevne igre.

Sjutra je na programu drugo kolo, a rivali će biti Draganić – Kadrić, Petrov – Skvorcov, Nikač – Đukić, Drašković – Podlesnik, Vukčević – Kalezić, Smirnov – Žerebecova, Mušović – Ivanović…

Zlatni sponzor prvenstva je kompanija Kodio.

Nagradni fond šampionata iznosi 15.000 EUR.

Jovović u formi, nova pobjeda Ivana Joksimovića

Debi Vladimira Sudara i Maruana Čičića u ABA ligi, Nenad Mijatović drži rekord