Gojković pred Japan: Imamo kvalitet da dobijemo i to moramo da iskoristimo

Foto: MTB-PHOTO

Nakon poraza od Srbije 14:6 – vaterpolisti Crne Gore u petak od 7 sati ujutru igraju sa Japanom. Pobjeda je obaevza za “ajkule” kako bi izborili plasman u odminu finala Svjetskog prvenstva.

“Moramo da dobijemo da bismo prošli u osminu finala i da bismo ostali u igri za Olimpijske igre. Japanci su promijenili način igre, sa tim “evropskim tipom” nisu bili u priči u prva dva meča i moramo da budemo spremni na to da će se možda vratiti svom stilu. Da odreagujemo ako do toga dođe, jer su sa njima svi imali problema kada tako igraju. Imali smo ih i mi. Ono što je sigurno da imamo kvalitet da dobijemo i to moramo da iskoristimo”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Jovan Vujović očekuje reakciju nakon poraza od Srbije.

“Izgubli smo neočekivano ubjedljivo, sigurno da Srbija nije toliko bolja koliko rezultat pokazuje. Ušla je jače u meč, mi nismo ispoštovali neke stvari u odbrani i napadu i rezultat je epilog toga. Japan? Favoriti smo, od toga ne smijemo da bježimo. Očekujem pobjedu, a svi znamo koliko bi nam ona značila. Moramo da se podignemo poslije onakvog poraza, vjerujem da je to bio “udarac” koji će nas oporaviti i poslije kojeg ćemo nastaviti jače”, zaključio je Vujović.

Vukanić u Budućnosti do 2027.

Luka Đorđević u Saudijskoj Arabiji