Mihailović: Razmišljamo samo o meču sa Njemcima

Foto: KSCG

Košarkaši Crne Gore spremaju se u Podgorici za početak kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Selektor Boško Radović još nema na okupu sve reprezentativce, selekcija bi trebalo da bude kompeltna do ponedjeljka…

Crnu Goru očekuje gostovanje zvaničnom prvaku svijeta Njemačkoj 22.februara, dok je tri dana kasnije meč sa Švedskom u ,,Morači”.

-Lijepo je ponovo biti sa ovim momcima i biti dio reprezentacije. Prvi put nakon ljeta i sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu okupili smo se povodom novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket. Mislim da smo ovo novo okupljanje dočekali u dobrom raspoloženju, vedrom duhu i sjajnoj atmosferi. Čekamo da još da nam se priključe neki igrači, a onda da prođemo kroz te neke setove i da se spremimo što je bolje moguće za prvi meč u gostima protiv Njemačke. Idemo od utakmice do utakmice, tako da ćemo tek nakon duela u Njemačkoj razmišljati o Šveđanima – kazao je Vladimir Mihailović, bek crnogorske reprezentacija.

Crna Gora je četiri puta igrala na prvenstvima Evrope, a samo je propustila Eurobasket održan 2015. godine u Njemačkoj, Letoniji, Francuskoj i Hrvatskoj. Sada naša reprezentacija želi odlazak na još jedno veliko takmičenje u grupi sa svjetskim prvakom, Njemačkom, te Švedskom i Bugarskom. Tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na prvenstvo čiji su domaćini 2025. godine Kipar, Letonija, Finska i Poljska.

-Nepotrebno je baviti se kalkulacijama. Znamo da tri tima iz grupe idu dalje, ali ne treba se na taj način opterećivati ili pomisliti da će biti lako. Sada je maksimalan fokus na prvi ,,prozor” i trenutno samo o narednom meču, a to je gostovanje Njemačkoj. Početak je kvalifikacija, novi ciklus, pitanje je u kakvim će sastavima svi nastupiti, ali to je za neku drugu diskusiju, jer standardno kada su kvalifikacije u pitanju da su specifični sastavi, ali mislim da ćemo biti spremni da pružimo dobru partiju u Njemačkoj, pa možda eventualno i da iznenadimo – optimistički je naglasio prvotimac Budućnost Volija.

Dok se čeka da se reprezentacija kompletira, jasno je da imamo nikad manje vremena za pripreme i to praktično odmah nakon završenih klupskih obaveza. Ali, i pored toga, u taboru naše selekcije vlada dobra atmosfera.

-To je praktično uvijek tako, neki čak imaju još da igraju, ali svi koji su od prvog dana ovdje nastojimo da se osvježimo i zadržimo dobar nivo forme za utakmice koje slijede – podvukao je Mihailović.

Korać na vrhu liste strijelaca

Budućnost vodila do 70. minuta, Dečić uspio da izvuče remi, Mornar preuzeo treće mjesto