Petar Popović: Sve ćemo uraditi da izborimo Eurobasket

Košarkaši na sinoćnjem treningu, Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u Ludvigsburgu, u četvrtak (19 časova) protiv Njemačke otvara novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

-Poslije ljeta i nastupa na Mundobasketu prvi put smo se okupili i to uoči početka novih kvalifikacija. Kao po običaju, kada su u pitanju ,,prozori“ u kvalifikacijama, tu smo u nekom kombinovanom sastavu, dosta drugačijem nego ljeto, uz dosta mlađih igrača, od kojih su neki već godina po malo sa nama, a ovog puta su brojniji – kroz osmjeh je istakao Petar Popović.

Naša reprezentacija okupila se u subotu u popodnevnim časovima, tek jutros odradila je trening u kompletnom sastavu, ali i pored toga u taboru crnogorske selekcija pozitivna atmosfera.

-Atmosfera je kao i uvijek u reprezentaciji sjajna i iskren da budem mislim da svima prija kada se okupimo, jer je ovo za razliku od klupskih obazeva nešto drugo i prija taj neki vid promjene. Sve protiče super i nakon mini priprema u dobrom raspoloženju putujemo za Njemačku – dodao je prvotimac Budućnost Volija.

Crna Gora je u grupi sa Njemačkom, Švedskom i Bugarskom, a kvalifikacije otvara na gostovanju Njemačkoj, koja kao aktuelni svjetski prvak ima ulogu apsolutnog favorita u našoj grupi. 

-Nije potrebno mnogo trošiti riječi o Njemcima. Radi se o reprezentaciji koja je prošlog ljeta osvojila Svjetsko prvenstvo i s obzirom da je ovo prvi meč nakon tog finala Mundobasketa sigurno da će u Njemačkoj biti pravi spektakl, jer će sigurno navijači doći u velikom broju da ih pozdrave. Njemačka će igrati u jednom jakom i ozbiljnom sastavu, tako da će biti veoma teško – dodao je Popović.

Iako nije bilo mnogo vremena za spremanje, Crnu Goru u četvrtak čeka gostovanje Njemačkoj, a već u nedjelju dočekujemo Švedsku. 

-Odmah nakon meča u Njemačkoj, tri dana kasnije imamo meč u Podgorici protiv Švedske, koja je jako ozbiljna selekcija, koja igra dobro i koja ima dosta igrača koji nastupaju u Španiji, najjačoj evropskoj ligi. Ipak, sada smo fokusirani na taj prvi meč. Ali, svjesni smo da je pred nama zahtjevan ,,prozor“, ali znamo šta je cilj,a to je još jedno Evropsko prvenstvo i sve ćemo uraditi da to i ostvarimo – podvukao je Popović.

Preminuo Andreas Breme

Regionalni derbi: Budućnost protiv Celja