Regionalni derbi: Budućnost protiv Celja

ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaxa otputovale su za Celje, gdje će sjutra protiv šampiona igrati derbi Top8 faze WABA lige. ,,Plave“ se nakon osvojenog Kupa Crne Gora vraćaju obavezama u regionalnom takmičenju, gdje su jedine bez poraza ove sezone.

Podgoričanke su nakon grupne faze, gdje su dominirale (upisale osam pobjeda u isto toliko mečeva), zadržale maksimalan skor i u Top fazi i već su osigurale i teoretski plasman na fajnal for. Šampion, ekipa Celja, imala je sve pobjede u B grupi, dok je u glavnoj fazi jedini poraz upisala u Podgorici, gdje je Budućnost Bemax slavila važnu pobjedu – 67:53.

-Očekuje nas najveći regionalni derbi, jer svi znamo šta godinama donose mečevi Budućnosti i Celja. Svjesni smo da nas čeka jako zahtjevan meč, ali nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i da možemo i na najtežem gostovanju da prikažemo dobru igru – kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki.

Duel u Celju daće odgovor koji od ova dva tima fajnal for čeka sa prve pozicije. ,,Plave“ zbog pobjede u Podgorici od +14 imaju mogućnost da ukoliko do kraja trijumfuju protiv Orlova u Podgorici i Partizana u Beogradu i porazom do 14 poena da budu na pol poziciji. Ipak, u taboru crnogorskog šampiona prilično su oprezni.

-Ne bavimo se tim kalkulacijama koliko je potrebno da budemo prvi i slično. Najbitnije je da budemo jako koncentrisani, kao što smo bili u prošlom meču i da odigramo pametno, čvrsto, sa dobrom energijom i fokusom, kako bi napravili dobru utakmicu –naglasio je Radović.

Utakmica Celje – Budućnost Bemax igra se sjutra, sa početkom u 19 časova.

Petar Popović: Sve ćemo uraditi da izborimo Eurobasket

Omladinci remizirali sa Litvanijom