FIBA projekat “Bambi basket” uskoro u Crnoj Gori

Foto: KSCG

Košarkaški savez Crne Gore uveliko radi na apliciranju više FIBA projekata, a tokom marta, aprila i maja u sve tri regije biće promovisan novi projekat “Bambi basket”, koji će od naredne sezone biti i takmičarskog karaktera.


Bambi basket namijenjen je za djevojčice i dječake uzrasta od šest do devet godina, a nakon što budu održani finalni turniri u mini basketu za 2012. i 2013.godište planirano je da se organizuju prvi Festival košarke, što će biti prilika da se projekat iz FIBA “Foundation – Baskteball for good” na najljepši način predstavi javnosti.


-Aktivirane su sve školice košarke u Crnoj Gori, kako bi što više mališana uzelo učešće u ovom projektu. Imamo posebne ideje, da u tim utakmicama aktviramo klince uzrasta 10 godina, koji bi imali ulogu da sude, budu u ulozi voditelja, a sve u cilju da što više djece bude uključeno na direktan ili indirektan način. Iako je ovo nešto novo i predstavlja veliki novitet za najmlađe vjerujem da će brzo izazvati izuzetno pozitivne reakcije – kazala je Maja Milutinović, koordinator projekta.

EKO kartice za gorivo za 50 klubova Lige mladih

Francuskinja Kujate u plavom dresu