Stefan Mugoša: Prija mi napadački stil igre

Foto: FSCG/Printscreen

Fudbaleri Crne Gore pobjedom nad Bjelorusijom (2:0) počeli su pripremni dio u Antaliji.

“Sokole” u ponedjeljak od 18 sati oečkuje drugi duel u truskom ljetovalištu sa Sjevernom Makedonijom.

„Pokušavamo da sprovedemo zamisli novog selektora u djelo. Za sada to ide dobrim putem, pokazali smo to jednim dijelom na prvoj utakmici. Sjeverna Makedonija je kvalitetan tim, pokazala je to na prethodnim utakmicama. Pripremićemo se za nju, nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat”, rekao je Stefan Mugoša.

Selektor Robert Prosinečki je ofaznizvno poečo meč sa Bjelorusijom.

„Naravno da mi prija napadački stil igre. Mislim da imamo igrače kojima taj sistem odgovara i mogu kroz posjed da iznesu loptu do nas napadača. Na prethodnoj utakmici smo izveli mnogo lijepu akciju iz koje smo postigli pogodak i dokazali da to što treniramo prenosimo na teren. Potrebno je da se nadograđujemo, ovo je početak, ali mislim da nas čeka lijepa budućnost”, kazao je napadač Inčona.

Mugoša je ubijeđen da će, kako vrijeme bude odmicalo, fudbaleri Crne Gore sve bolje prihvatati ideje Prosinečkog.

„Za dan-dva smo pokušali da usvojimo nove stvari i prenijeli ih na teren. Nadam se da će u budućnosti sve ići uzlaznom putanjom i da ćemo postizati puno takvih golova. Najbitnije je da kroz posjed imamo dominaciju, to je selektor tražio. Za nas napadače će, nadam se, biti puno šansi da postignemo mnogo golova”, zaključio je Mugoša.

Poraz Podgorice, Đukanović promašio šut za pobjedu

Poraz Mornara u Ljubljani