Bojana nakon Njemačke: Treba da se odmorimo i spremimo za sjutra

Foto: IHF

Rukometašice Crne Gore poražena su u Ulmu od Njemačke 28:24 (11:7), u meču 2. kola kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

“Od starta smo znale da neće biti lako, zahvaljući dobroj odbrani imale smo 4:3, vraćale se zahvaljujući njoj, ali je napad na momente funkcionisao, pa na momente nije, a kada bi išao mi nismo pogađale. Mnogo promašenih zicera sa šire desne strane su nas doveli da se one odlijepe”, rekla je nakon meča selektorka Bojana Popović.

Tek u finišu, nakon velikog minusa “lavice” su počele da pogađaju.

“Tokom posljednjih 20 minuta smo stabilizovale napad, pa je i rezultat išao gore, tako da sam zadovoljna sa mnogo odbrambenih stvari koje su djevojke pružile, kao i sa borbenošću i njihovim davanjem do kraja”, rekla je Bojana.

Poraz “lavica” od Njemačke – protiv Slovenije u nedjelju za olimpijsku vizu

U nedjelju je meč sa Slovenijom od 16 sati. Pobjednik ide na Olimpijske igre.

“Ova utakmica nam je donijela dosta toga zbog onoga što slijedi na utakmici sa Slovenijom – da djevojke malo osjete borbu u odbrani. Treba da se odmorimo i spremimo za sjutra. I da smo danas slavile ili odigrale neriješeno znale smo da u posljednjem kolu moramo da dobijemo Sloveniju – ta jedna utakmica mora da se dobije da bi se otišlo na Olimpijske igre”, kazala je Popović i nastavila…

“Drago mi je što smo imale ovakvu utakmicu gdje su djevojke uvidjele neke stvari, gdje su su malo razigrale, osjetile teren i pravog protivnika koji nas i sjutra čeka. Osjećaj iz posljednjih 20 minuta i početnih petnaestak, posebno u odbrani je dobar. Da li se radi o 5-1 ili 6-0 odbrani vidim da se u tome osjećaju sigurno i moćno, tako da ćemo probati i meč sa Slovenijom da igramo na taj način i na kraju dobijemo”, zaključila je Bojana.

Poraz “lavica” od Njemačke – protiv Slovenije u nedjelju za olimpijsku vizu

Cicipas u finalu Monte Karla