Popović: Dobro ću da razmislim šta i kako dalje

Foto: IHF

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Slovenije (30:26) – to znači da neće igrati na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

“Teško je sada pričati. Od starta se osjetio teret. Znam da su ovo igrači, koji mnogo žele i koji su prošli nešto rukometno, ne toliko da bi igrali ovakve utakmice u ovakvim momentima gdje se odlučuje. Dosta njih je bilo sa velikim nabojem i to se osjetilo na početku sa nekim šutevima kada se Slovenija odlijepila. Ponovo su nas ti šutevi koštali, nismo uspjeli da uđemo u ritam. Gros je vrhunski igrač, otvarajući se prema njoj, da bismo sprječavali te šuteve, otvorili smo zonu i onda je bilo mjesta za ostale igrače. Borili smo se, žao mi je”, kazala je nakon utakmice selektorka Bojana Popović za RTCG.

Popovićeva kažeda je ponosna na tim.

“Ovo je jedna mlada generacija koja ima perspektivu. Mora da preživi ovakve utakmice, da bi osjetila kako je to. Iskustvo je neprocjenjivo. Mladi su, imaće priliku da osjete draž Olimpijskih igara. Ovo je dobra ekipa, koja se dobro drži zajedno. Ponosna sam što sam bila selektorka ove reprezentacije. Treba da idu uzdignute glave, jer su uradile sve što su mogle”, kazala je Bojana.

Popović je govorila i o svojoj budućnosti na klupi reprezentacije.

“Ja sam tri-četiri godine bila na dvije strane i to je za jednu ženu strašno težak posao. Tako da mislim da u ovom momentu je za mene previše. Dobro ću da razmislim šta i kako dalje. Iskrena da budem, da smo prošli na Olimpijske igre, moj plan je bio da to prepustim nekom drugom, jer mislim da u ovom momentu možda neko više može da da, sa više energije i nekog davanja, a da se ja posvetim onom klupskom, jer nas u Budućnosti čeka ozbiljan posao. Samo ja znam kako je biti na dvije strane sve ove godine. Tako da – svi koji su podržavali i koji nisu, hvala im. Bilo je i kritika i svega. Mi smo dali maksimum. Stručni štab i djevojke su dali maksimum. Ponosna sam kako smo sarađivale. Napravili smo sjajan tim i ja sam im na tome zahvalna. Znam da će one to da guraju, da su naučile u kojem pravcu da razmišljaju i mislim da je to dovoljno za sve ono što slijedi”, kazala je selektorka.

Lista strijelaca: Korać i dalje na vrhu

Šutović bronzana na Evropskom kupu u Berlinu