Košarkašice Budućnost Bemaxa osvojile titulu prvaka Crne Gore

Košarkašice Budućnosti, Foto: KSCG

Košarkašice Budućnost Bemaxa savladale su večeras u ,,Bemax areni“ ekipu Podgorice 77:49 i sa 2:0 u pobjedama u okviru finala plej-ofa I A ŽCKL osvojile titulu prvaka Crne Gore.

Mlada Podgorica, u čijem su timu kadetkinje i juniorke, odigrala je hrabro, dobro parirala do poluvremena, a onda je Budućnost za četiri i po mintua nastavka serijom 19:2 najavila da će sve biti stvar rutine…

-Očekivana pobjeda i još jedan trofej, koji je godinama obaveza za naš klub. Drago mi je da su dva tima, koja čine jedan klub, prikazala dobru partiju, da je bilo dosta mlađih igračica, koje su većinom u mlađim reprezentativnim selekcijama i upravo ove djevojke su budućnost naše košarke – kazao je trener Budućnost Bemaksa Vladan Radović.

Sa druge strane, Podgorica je u četvrtom vezanom finalu ostavila dobar utisak i pokazala da ima mlade igračice, čije vrijeme tek dolazi.

 -Ove utakmice protiv Budućnosti lijepa su prilika da naše igračice napreduju i stiču iskustvo. Zna se da je Budućnost daleko ispred nas, ali je dobra šansa da pokušamo da pariramo koliko možemo i vidimo gdje smo u ovom momentu. Šteta je što nijesmo bili u najjačem sastavu, jer bi za neke igračice značilo da igraju protiv Budućnosti, ali u svakom slučaju ono što raduje jeste da je većina pokazala da se na njih mora ozbiljno računati – kazao je trener Podgorice Petar Stojanović.

U timu Budućnost Bemaxa najefikasnija bila je Ksenija Šćepanović sa 22, uz 8 skokova, Maja Bigović dodala je 15, Nikolina Ilić 13, a dvocifrena je bila još Marija Baošić – 10. Kod Podgorice Milena Vujović postigla je 12, a Janja Dragišić 10.

Na kraju utakmice, medalje igračicama Budućnost Bemaxa i Podgorice uručile su predsjednica Saveza Jelena Dubljević i komesarka takmičenja Mirjana Sekulić, dok je pobjednički pehar kapitenki ,,plavih“ Zorani Radonjić uručila Jelena Dubljević. 

Brnović pred meč sa Sutjeskom: Derbi dolazi u jako teškom momentu, ali idemo na pobjedu (VIDEO)

Šćekić čestitao Đinoviću na bronzanoj medalji