Ivan Brnović: Slučaj sa Pavličićem je zapanjujući, kažnjen i Grbić

Foto: FSCG

Trener Budućnosti Ivan Brnović za RTCG je kazao da je golman Đorđije Pavličić suspendovan na tri mjeseca i 20 odsto od plate do kraja ugovora, a suspenziju, je dobio i kapiten Petar Grbić.

Pavličić je nakon utakmice sa Sutjeskom udario saigrača Igora Ivanovića.

“Slučaj sa Đorđijem Pavličićem je, moram to reći prvenstveno kao čovjek a ne kao trener, zaista zapanjujući. Da se onakve stvari dešavaju između dva igrača unutar tima, pogotovo Budućnosti koja bi trebalo da bude prvo primjer ponašanja, pa tek onda kada su u pitanju igra i rezultati… Zgrožen sam. U tom trenutku nisam vidio šta se desilo, jer sam bio u svlačionici. Kasnije kada sam vidio sve, ostao sam bez teksta”, rekao je Brnović za RTCG.

Pavličića čeka i kazna Fudbalskog saveza, moguće još teža.

“Već sam obavio razgovore unutar kluba, moja intencija i insistiranje će biti da dovedemo golmana. Nadam se da ćemo izaći u Evropu i potreban nam je golman koji će biti pojačanje. Ne mogu ništa drugo sada da kažem, tri mjeseca je dug period. Vidjećemo šta će biti poslije 30. jula”, poručio je Brnović.

Petar Grbić je ušao u sukob sa Brnovićem pored klupe za rezerve, 10-ak minuta prije kraja utakmice sa Sutjeskom.

“Poslije moje odluke da ne uđe u igru iz čisto taktičkih razloga, odreagovao je na način koji je bio za kaznu. Uprava kluba ga je kaznila mjesec dana, moj stav je bio da se ta kazna smanji na sedam dana, jer je uputio ljudsko izvinjenje i pokazao da je čovjek koji griješi, a ja praštam. Dobro smo se ispričali u svim strukturama kluba, mnogo toga smo rekli jedni drugima, najviše ono što mislimo, a to je bilo potrebno u ovoj situaciji. Budućnost kao klub ne smije da dozvoli da se ovo više ikada dešava, jer su ovo scene koje prevazilaze sve sportske okvire”, rekao je Brnović.

Žakelj: Meč smo izgubili u 1. četvrtini, možemo da seriju vratimo u Beograd

Obradović: Pobijedili smo i to je najvažnije