Obradović: Pobijedili smo i to je najvažnije

ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana pobijedili su Budućnost u prvom meču polufinalne serije AdmiralBet ABA lige (78:67), poveli su sa 1-0 u seriji, i u Podgorici 7. maja, imati meč loptu za finale.

„Pobijedili smo i to je najvažnije. Odbrana je bila na visokom niovu, ali je bilo i problema, imali smo mnogo izgubljenih lopti, dozvolili smo mnogo ofanzivnih skokova. To su stvari koje moramo da ispravimo. Hvala navijačima na podršci i želim im da se odmore tokom praznika”, rekao je trener Partizana Željko Obradović i nastavio…

„Drugu dionicu smo dobili sa 14:13, a moj stav je da je bitno da se period dobije, bez obzira na broj poena. Ognjen Jaramaz? Ima problema sa nogom, ne može da trenira, vidjećemo šta će se dešavati u periodu koji slijedi. Balša Koprivica nije bio u timu zbog povrede koju je doživio na posljednjem treningu. Vjerujem da će biti spreman za Podgoricu“.

Partizan je imao pad u igri u posljendjm kvartalu.

„Budućnost je stigla do minus četiri u samoj završnici, ali nisam ljut jer smo promašivali iz otvorenih pozicija. Rekao sam da me muče izgubljene lopte i ofanzivni skokovi rivala. Imali smo problema, ali smo uprkos problemima kontrolisali dešavanja na parketu”, rekao je trofejni trener.

Naredni meč polufinalne serije između Partizana i Budućnosti na programu je 7. maja u Podgorici, a eventualna majstorica, igrala bi se u Beogradu tri dana kasnije.

Ivan Brnović: Slučaj sa Pavličićem je zapanjujući, kažnjen i Grbić

Makabi vodi sa 2-1 protiv Panatinaikosa (VIDEO)