Pasković: Presudilo je to što smo bili tim

Foto: Vuk Ilić/VPSCG

Primorac je nakon 16 godina tiutlu vratio u Kotor.

U trećem meču finalne serije Kotorani su nakon peteraca savladali Jadran 16:14 ( regularno tok 11:11) i osvojili naslov prvaka.

„Presudilo je to što smo bili tim, na tome sam insistirao od mog potpuno ludog i neplaniranog dolaska. Dvije godine sam se bavio nekim potpuno potpuno drugim stvarima. Kada sam došao, jedan uslova je bio i da angažujemo sportskog psihologa i njemu se zahvaljujem”, rekao je trener primorca Vjekoslav Pasković za RTCG i nastavio…

„Teško je naći prave riječi, mnogo je emocija – osvojiti titulu sa Primorcem kao igrač, pa onda prvu narednu kao trener… Hvala igračima, stručnom štabu, sportskom psihologu Tanji Mitrović, predsjedniku na ludom pozivu…”, istakao je Pasković.

Trener Jadrana Petar Radanović je čestitao Kotoranima titulu.

„Možda je prvi meč bio monoton, ali druga dva su bila odlična. Nismo uspjeli da sačuvamo titulu, dali smo sve od sebe, ali u ovom trenutku Primorac je pokazao da je bolji. Dobio je dubinu povratkom Nemanje Vica, a sa vrhunskim igračem Draškom Brguljanom mirnoću i organizaciju napada. Nismo mogli da se odupremo, svaka čast Kotoranima na tituli, zaslužili su je”, kazao je Radanović.

Sudijska komisija ABA lige: Budućnost oštećena u meču sa Partizanom

Sutjeska bez Barovića u revanšu plej ofa protiv Podgorice