Juniorska reprezentacija počinje nastup na Evropskom prvenstvu

Foto: RSCG

Nakon juniorki koje su zauzele 12. mjesto na Svjetskom prvenstvu, na najveću scenu izlazi i muška juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore.

Generacija koju predvodi trener Draško Mrvaljević u srijedu počinje nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Sloveniji.

Crna Gora će igrati u grupi A, prvi protivnik u Celju će biti Sjeverna Makedonija, nakon čega slijede okršaji protiv Austrije i Hrvatske.

Na šampionatu će nastupiti 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta podijeljene u šest grupa.

“Ovo je prvo prvenstvo Evrope u uzrastu igrača do 20 godina na kojem će nastupiti 24 reprezentacije, umjesto dosadašnjih 16. To govori da je konkurencija nikad veća i da je i veći krug timova koji imaju visoke ambicije. Generacija igrača rođenih 2004. godine i mlađih je sastav koji će u bliskoj budućnosti predstavljati našu državu i u seniorskoj konkurenciji. Ovo je prilika da pokažu kvalitet i daju odgovor stručnom štabu koliko može da se računa na njih u narednom periodu, ali i da se predstave evropskoj rukometnoj javnosti, što će doprinijeti razvoju njihovih karijera”, kazao je Mrvaljević.

Stručni štab tokom priprema suočio se sa brojnim problemima.

“U prijateljskim duelima protiv Izraela i Slovenije, povrijedili su se Filip Božović i Semir Feka, dok je ranije, nakon Mediteranskog prvenstva, iz istog razloga otpao Mojaš Nikolić. Ni tu nije kraj problemima, jer je jedan od najvažnijih igrača u rotaciji Igor Mrvaljević doživio povredu na posljednjem treningu pred put u Sloveniju i čekamo izvještaj doktora da vidimo u kakvom je stanju rame. Imamo na raspolaganju samo jednog pivota, ali moramo da se borimo sa sastavom koji imamo. Hrvatska se izdvaja kao favorit grupe, dok Austrija i Sjeverna Makedonija, takođe, imaju izuzetan kvalitet, pa je jasno da nas u svim mečevima očekuje težak posao”, rekao je Mrvaljević.

U stručnom štabu trenera Mrvaljevića su Filip Popović i Miloš Vulićević, trener golmana je Nikola Matović, dok je fizioterapeut Danilo Boljević.

Na spisku je 17 igrača – golmani: Lazar Sredanović, Dejan Čolović, Balša Ćirović;

lijeva krila: Darko Đurković, Andrija Radovanović;

desna krila: Aleksa Knežević, Todor Bulatović;

pivoti: Petar Kovačević;

bekovi: Milorad Bakić, Andrija Jokić, Milan Nišavić, Andrej Dobrković, Igor Mrvaljević, Stefan Bajić, Đorđe Šljukić, Filip Gazdić, Jakov Ćorović.

RASPORED MEČEVA – 10. 7. 2024.

Crna Gora – Sjeverna Makedonija (12)

11. 7. 2024.

Austrija – Crna Gora (16:40)

13. 7. 2024.

Hrvatska – Crna Gora (16:40)

Rakčević: Ne smijemo dozvoliti gašenje ŽRK Budućnost

Vladimir Gojković odredio tim za Olimpijske igre