Rakčević: Ne smijemo dozvoliti gašenje ŽRK Budućnost

Rakčević (foto: Glavni grad Podgorica)

ŽRK Budućnost je u teškoj finansijskoj situaciji, ostao je bez generalnog sponzora, sve to pred start priprema za novu sezonu u EHF Ligi šampiona.

Direktorica kluba Maja Bulatović kazala je juče da se ŽRK Budućnost gasi…

“Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala”, kazala je legenda crnogorskog rukometa.

Zamjenik gradonačelnice Podgorice, Luka Rakčević u saopštenju na društvenim mrežama je najavio da će Glavni grad probati da pomogne ŽRK Budućnost.

Saopštenje prenosimo integralno…

“Ne smijemo dozvoliti gašenje Ženskog-rukometnog kluba (ŽRK) Budućnost, jer je to naša moralna i sportska obaveza, pa će Glavni grad učiniti sve da održi kolektiv i pokuša riješiti bar dio nagomilanih problema. Raduje najava vlasnika/ca ŽRK da žele da se Klub vrati pod okrilje Grada, šta na duže staze obezbjeđuje stabilnost i funkcionalnost Kluba.

Svaka generacija našeg Grada ugradila je dio sebe u mozaik duge i ponosne istorije najtrofejnijeg kluba na našim prostorima.

Od prvog evropskog trofeja i sjajne Vinkove generacije, predvođene sestrama Mugoša, Katicom Lješković i Olgom Sekulić, do kasnijih generacija legendarnih Nikole Petrovića i Dragana Adžića, ŽRK Budućnost postao je simbol našeg Grada i ime koje izaziva poštovanje u sportskim krugovima širom svijeta.

Pored toga, ŽRK Budućnost je decenijama i temelj naše reprezentacije, pa imamo obavezu više da spasimo klub i obezbijedimo njegovo funkcionisanje.

Žao mi je što je dosadašnji sponzor, na ovakav način i preko noći, odlučio da ode iz Kluba i ostavi ogromne finansijske probleme, zbog kojih je – čak i uz pomoć Grada – upitno elementarno funkcionisanje i učešće u Ligi šampiona.

Iako svaki sponzor ima pravo da odustane od svog sponzorstva, mogli smo o svemu razgovarati mjesecima unazad i spremiti strategiju tako da Klub ne bude kolateralna šteta ovakve tranzicije. Međutim, situacija je takva kakva jeste i Grad će uraditi sve šta je u njegovoj moći, da ŽRK preživi najteži trenutak u svojoj novijoj istoriji.

To dugujemo Klubu, građanima/kama i svim navijačima.

U narednim danima pokrećemo i formalne procedure i razgovore sa vlasnicima/ama Kluba, a javnost će biti obaviještena o stanju, mogućnostima i planovima za budući period. Nadamo se uspjehu”, napisao je Rakčević.

Rodna ravnopravnost u OSCG: Tri žene u Upravnom odboru

Juniorska reprezentacija počinje nastup na Evropskom prvenstvu