Jadranove nade osvajači Kup-a, Juniori drugi

Počela je serija finalnih turnira KUP-a Crne Gore u vaterpolu za mlađe kategorije u šest uzrastnih kategorija. Ova takmičenja trebala su se odigrati tokom jula i avgusta, ali su odložena radi pandemije korona virusa, a u avgustu su odigrani finalni turniri Prvenstva koji su se trebali igrati tokom aprila i maja.

Nade Jadrana Carine, igrači rođeni 2008 godine i mlađi osvojili su KUP odigrano u Herceg Novom, u toj kategoriji sa maksimalnim učinkom od 3 pobjede. U grupi su savladane ekipe Aquatic Verde iz Podgorice sa 15:0 i Budućnost takođe iz Podgorice sa 13:1, a u finalnoj utakmici Jadranaši su bili bolji od Budvanske Rivijere nakon izvođenja peteraca 9:7 (6:6 nakon četri četvrtine). Treće mjesto na turniru zauzela je ekipa Primorca, četvrta je bila Budućnost, peti Nikšić a šesti Aquatic Verde.

Foto: PVK Jadran

U Kotoru je odigran finalni turnir KUP-a u kategoriji juniora, igrača rođenih 2002 godine i mlađih. Turnir je igran po sistemu svako sa svakim, u prvom kolu Jadranaši su bili bolji od Cattara sa 8:7, u drugom od Budvanske Rivijere 13:4, a u trećem kolu je bilo neriješeno 7:7 sa domaćinom Primorcem. Primorac je zauzeo prvo mjesto radi bolje gol razlike, Jadran Carine je drugi, Cattaro treći dok je ekipa Budvanske Rivijere bila četvrta.

Za Jadran Carine su nastupali:

Juniori 2002 godište: Radović lija, Vujičić Damjan, Vujović Jovan, Stevović David, Radović Vasilije, Sladović Matija, ALeksić Filip, Ćetković Miloš, Roćenović Nikola, Baicev Miroslav, Krivokapić danilo, Vukićević Lazar, Bošković Marko, Čvorović Đorđe, Hadžić Meldin. Trener ekipe Milan Ćirović.

Nade 2008 godište: Sladović Andrija, Todorović Luka, Bulajić Vjera, Koprivica Đorđe, Samardžić Ilija, Gardašević Luka, Gardašević Vladan, Kosić Matija, Nikezić Miloš, Radanović Slobodan, Sijerković Ljubo, Milić Dimitrije, Jovanović Andrej, Gojković Vukašin, Pješivac Jovan, Zloković Milan, Damjanović Nikola, Andrović Pavle, Ćurčija Danilo. Trener ekipe Dušan Ivanovski.

Danki prija Bosfor: Novljanka eliminisala šestu nositeljku turnira

Okupile se kadetkinje: Ćaćić očekuje da selekcija bude spremna za početak Evropskog prvenstva