KK Sutjeska počinje pripreme: Profilisanje mladih igrača glavni cilj

Košarkaši Sutjeske sjutra putuju na Žabljak na početak priprema za sezonu u kojoj ih očekuje borba u ABA 2 ligi i crnogorskom prvenstvu.

“Mene su čelni ljudi uvjerili šta je cilj kada je u pitanju ova takmičarska sezona i tu smo se našli. Jedan od prioritetnih zadataka će biti profilisanje i razvoj određenog broja mlađih igrača”, rekao je novi trener Velimir Gašić i dodao:

“To nijednog trenutka ne znači da ćemo zapostaviti rezultatske ciljeve. Jednostavno, to je obaveza, zbog toga se radi i trenira. Ponekad se razvoj igrača i rezultatski ciljevi ne poklapaju u istom trenutku, ali mi ćemo pokušati da sa razvojem mladih igrača i da rezultati budu na nivou renomea KK Sutjeska”, naglasio je Gašić.

Jedan od najiskusnijih igrača, centar Boris Lalović, kazao je da je na iskusnijim igračima da pomognu mlađima da se što brže i lakše adaptiraju na sami prelaz iz juniorskih selekcija u seniorski tim.

“I ove godine imamo regionalnu ligu u kojoj ćemo pokušati da se domognemo nekih prošlogodišnjih rezultata, dok kroz nikad jaču crnogorsku ligu ćemo imati veliku borbu da obezbijedimo abaligaški status za narednu sezonu#, naveo je kapiten Sutjeske.

Mladi Ilija Varajić se zahvalio upravi kluba i stručnom štabu na pruženoj prilici da početak profesionalne karijere gradi u svom klubu u kojem je već 11 godina.

“Mislim da imam dosta prostora za napredovanje i da svi mi mlađi igrači treba da se trudimo da uz pomoć starijih i iskusnijih napredujemo što više možemo i da svojim zalaganjem zaradimo neke minute kako u crnogorskoj, tako i u ABA 2 ligi“, istakao je Varajić.

Direktor kluba Boris Nikolić je rekao:

“Zahvaljujući Opštini Nikšić na čelu sa predsjednikom Grbovićem, zahvaljujući Vladi Crne Gore i našem dugogodišnjem sponzoru Elektroprivredi, funkcionisanje kluba je i dalje na zavidnom nivou i vjerujem da smo napravili respektabilan klub koji će biti bitan faktor, kako u nacionalnom šampionatu i Kupu Crne Gore, tako i u ABA 2 ligi“, zaključio je Nikolić.

Popovič: O kakvom nizu pričate, ja ne živim prošlosti

Bulsi u potrazi za trenerom