Hadžibegić: Rivali zaslužuju pažnju, ali moramo naći rješenje da ih pobijedimo

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Faruk Hadžibegić na prvom treningu imao je osam igrača na raspolaganju, dok će se ostatak ekipi priključiti sjutra i preksjutra.

-“Sreća je što se fudbal vratio, a tako se i mi vraćamo svome poslu sa zadovoljstvom. Koronavirus je napravio puno štete, ali ako želimo iz ovoga da izađemo, gledano sa sportske strane, najbolje je ne pričati o nastalim problemima. Treba da okreneno stranicu, okrenuti se budućnosti, utakmicama, zdravlju igrača, da pokušamo da budemo što kompletniji”, rekao je Hadžibegić na brifingu sa novinarima.

Tim i ovog puta ima kadrovskih problema.

-“Povrede su sastavni dio igre, a jako žalim što se povrijedio Marko Vešović, koji nije mogao da bude sa nama. Mnogo će nam faliti na terenu i kao kolega u svlačionici. Povrijedio se i Žarko Tomašević. Ali, tako je kako je. Niko nas nije prisilio da dođemo ovdje, već smo to uradili čista srca. Gledaćemo da izvučemo maksimum u svim utakmicama”, dodao je selektor, a prenosi sajt FSCG.

U duelima na startu Lige nacija neće biti ni Stefana Mugoše, kojeg njegov klub Inčon nije pustio da se odazove pozivu za reprezentaciju.

-“Kod Mugoše nijesmo mogli ništa da uradimo. FIFA je dozvolila njegovom klubu da mu zabrani dolazak ovdje. Nije bilo drugog rješenja, nego da prihvatimo tu situaciju. Nadam se da će biti samo jedan jedini takav slučaj. Jako je potreban reprezentaciji. Žao mi je što nije sa nama”, objasnio je Hadžibegić, koji je prokomentarisao naredne rivale.

-“Obje reprezentacije su promijenile selektore. Ako pričamo o Kipru, kao prvom sljedećem protivniku, baziraćemo se na rad njihovog selektora dok je bio trener u Belgiji. Vidjećemo da li će tako igrati sa svojom novom selekcijom. Rivali zaslužuju pažnju, ali moramo naći rješenje da ih pobijedimo”, kazao je Hadžibegić.

,,Sokoli“ će i sjutra od 19 časova trenirati na Trening kampu FSCG, brifing da predstavnicima medija održaće se pola sata ranije.

Pogledajte detalje sa treninga fudbalske reprezentacije (FOTO)

Ubjedljiv poraz šampiona od Bostona