Hadžibegić: Momci su zaslužili remi, nemam dilemu pred Azerbejdžan, ali da sačekamo testove

foto: fscg

Crnogorska fudbalska reprezentacija je večeras remizirala protiv Letonije (1:1) u prijateljskom meču.

Selektoru Faruku Hadžibegiću se svidjela reakcija kombinovane ekipe.

“Moram da pohvalim momke, igrali su u veoma teškim uslovima. Nije nam samo kiša pravila probleme, već i rival koji je igrao na način koji nam nije odgovarao, naročito u prvom poluvremenu. Čini mi se da se Letonija bolje prilagodila na ove uslove i mi smo prihvatili njihov način igre. U drugom smo to promijenili i zato čestitam momcima. Zaslužili su ovaj remi. Drago mi je što su izjednačili, ovo predstavlja veliku satisfakciju”, rekao je Hadžibegić.

O samom meču je rekao:

“Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo manje igrali fudbal, prihvatili smo igru dugih pasova i oni su bili mnogo bolji na takozvane “druge” lopte. Nametnuli su duel igru na svakom dijelu terena, a oni su tu u prednosti zbog fizičkih karakteristika igrača.

Svaki naš igrač je pokazao želju, bez obzira na to što je bilo nelogičnih poteza. Pokazali su volju da se odigra dobro i da nastavimo da gradimo ono što smo napravili, to me veoma zadovoljava. Voljnim momentom su odgovorili perfektno na zadatke”.

U subotu je rival Azerbejdžan u Ligi nacija.

“Može se desiti da protiv Azerbejdžana igramo u istim uslovima, a na nama je da iskoristimo ovo iskustvo i pokušamo da ranije nađemo rješenje za postizanje gola. Nije mi drago što smo igrali po ovakvoj kiši, ali iz ove kože nismo mogli”.

Kakav tim će izvesti protiv Azerbejdžana?

“Imam ideju, nemam sumnji u svoj izbor, ali prije nego dobijemo rezultate testiranja ne možemo reći kakva će odluka biti. Izbor je širok, svi su večeras pokazali pravi odnos prema dresu Crne Gore. Šokirala me vijest da je Vladimir Jovović pozitivan na koronavirus, prepao sam se. Žao mi je zbog njega. Imao sam planove sa njim, važan je dio grupe, ali navikli smo na probleme i ne želim da se žalim”, kaže Hadžibegić i dodaje:

“Možda će Azerbejdžanci biti svježiji jer su odigrali meč manje, a mi smo nastupili na ovakvom terenu. Oprez se u svakom slučaju neće smanjiti, analizirali smo ih i znamo ko nam dolazi u goste. Dali su gol Luksemburgu sa igračem manje, potom pobijedili Kipar… Doći će ovdje po tri boda. Fizički su slični Letoncima, ali više igraju fudbal”, zaključio je selektor “hrabrih sokola”.

Druga liga: Prvi poraz Koma – Ibar slavio na Zlatici

Mornar u Zadru: Barani žele nastavak pobjedničke serije VIDEO