Pavićević: Meč protiv Cibone shvatamo najozbiljnije, kao da igramo protiv Zvezde, Budućnosti ili Partizana

Mornar je u seriji od dvije pobjede (nad Unikahom i Zadrom), dočekuje Cibonu u 2. kolu ABA lige.

Tim Mihaila Pavićevića je favorit protiv “Vukova sa tuškanca” i sve sem pobjede sjutra od 18 sati u “Topolici” bilo bi iznenađenje.

Ipak,pred meč sa eks Ju gigantom – trener Pavićević ne želi euforiju…

„Utakmicu protiv Cibone shvatamo najozbiljnije, kao da igramo protiv Zvezde, Budućnosti ili Partizana. Sve vrijeme insistiram kod svojih igrača da ne dijelimo protivnike na lake i teške, jer je i ove sezone takva podjela besmislena. Cibona je napravila roster oslanjajući se na domaće, mlade, igrače koji igraju sa velikom energijom. Ne smijemo dozvoliti da tu energiju pretoče na teren. Traži se pristup kao na ove dvije posljednje utakmice, dakle u punom mentalnom i fizičkom kapacitetu. Svi znamo da je u ABA ligi bilo kakav kiks teško nadoknaditi, valja biti krajnje oprezan, pošto je, kao što kaže poslovica, bolje spriječiti nego liječiti”, kazao je Pavićević.

Centar Mornara Vukota Pavić kazao je da protiv Cibone ne smije biti opuštanja.

Foto: aba liga

„Ne zavarava nas težak poraz Cibone na startu. U meč moramo ući kao i u svaki drugi: borbeno i maksimalno koncentrisano kako bismo od početka nametnuli svoj ritam i odigrali mirnu utakmiicu“, kazao je Pavić.

Velić: Igramo protiv tima koji ima kvalitet za vrh Evrokupa.

Nakon debakla od 38 razlike protiv Crvene zvezdeu Zagrebu – Cibona ponovo ima težak zadatak, gostovanje Mornaru.

“Igramo sa ekipom koja po kvaliteti spada u sam vrh Evrokupa. Napadački su možda i najtalentiraniji tim Evrokupa, ne samo ABA lige. To su vrlo iskusni igrači koji imaju poene u rukama tako da su oni favoriti u ovoj utakmici. Mi ćemo gledati da popravimo dojam i budemo puno bolji nego što smo bili u prvom kolu. Idemo se u Bar pokušati nadigravati s ekipom Mornara. Imamo problem zgusnutog rasporeda, ali nećemo se na to vaditi. Dat ćemo sve od sebe”, kazao je Velić.

Reprezentativac Irske pozitivan na koronavirus

Druga liga: Slavili Kom i Mornar, u tri meča bez pobjednika