Karager: To smo svi izgovorili više puta

Nakon što je društvenim mrežama počeo da kruži snimak u kojem se vidi kako Karim Benzema govori Ferlanu Mendiju da ne dodaje lopte Vinisijusu Žunioru, uslijedio je niz reakcija.

U odbranu Benzeme stao je Džejmi Karager, koji je kazao da je to česta pojava u fudbalu.

“To je nešto što sam i sam rekao više puta, a ako sam ja to rekao o nekom drugom garanutujem vam da je to neko rekao i za mene. On je samo uhvaćen kako to govori. Uvijek tu postoje dvije strane. Jedna je ona na kojoj misliš da tako pomažeš timu što mislim da je ovdje slučaj. Ako neko ima zaista lošu utakmicu, jasno je da ćeš igrati na onoga ko je ispred ili iza i reći ćeš: ‘koristi mozak, vidiš da mu danas ne ide, traži nekog drugog’. Ima situacija i da je neko sam svjestan da mu ne ide, tada on vjerovatno ni sam ne želi loptu”, istakao je Karager.

On je dodao da postoji i druga strana.

“Benzema i Vinisijus su napadači. Ako je Benzema imao ovaj komentar iz sebičnih razloga, u smislu da želi da se lopta doda njemu jer želi da da gol, onda to nije u redu i to se dešava kada u ekipi postoje problemi. Ali, ponavljam, u smislu da je komentar izrečen zato što neko ima loš meč, to smo svi izgovorili više puta, na treningu, na poluvremenu. Kažeš to i golmanu kada ispucava loptu da pazi”, kazao je Karager.

Kreće trka za predsjednika Barse

Zvezda “petardom” do prvih bodova u Ligi Evrope