Ekipa Dangerous iz Podgorice osvajač je basket turnira Podgorica 2K20 u organizaciji 3×3 Montenegro

U prelijepom ambijentu podgoričke Bemax arene “Opasni” su u finalu savladali ekipu CT 21:8. Prvoplasiranoj ekipi pripala je nagrada od 750 eura, a drugoplasiranoj 250 eura.

Na turniru je učestvovalo 10 ekipa, a za šest sati programa viđen je veliki broj prelijepih poteza, zakucavanja, asistencija, izuzetnih šuterskih serija…

Foto: 3×3 Montenegro

U konkurenciji dama učešće je uzelo pet ekipa, a titula najbolje i nagrada od 200 eura pripala je ekipi Montenegrine. One su u finalu bile bolje od ekipe Triple Threat 15:4 koja je kao drugoplasirana osvojila 100 eura.

“Mislim da smo u jako izazovnom trenutku, poštujući apsolutno sve mjere Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje, pokazali da možemo uspješno da organizujemo jednu lijepu manifestaciju. Čestitke svim učesnicima, jer svi smo pobjednici. Vidimo se naredne godine na našem “plavom” terenu kada krene nova basketaška sezona, nadamo se uz prisustvo svih naših fanova u nekim normalnijim okolnostima”, rekao je Filip Patković, predstavnik organizacije 3*x Montenegro.

Foto: 3×3 Montenegro

U revijalnom dijelu održano je takmičenje u šutiranju trojki – najbolji su bili Marjan Stojanović iz ekipe CT i Nikolina Ilić (Montenegrine) koji su nagrađeni 3×3 loptom.

Sve rezultate današnjeg programa možete pogledati na linku  https://play.fiba3x3.com/events/2258f9b9-6d3d-4c56-b60d-d498b1beabd9/schedule.

Foto: 3×3 Montenegro

Turnir Podgorica 2K20 organizovan je uz podršku Košarkaškog saveza Crne Gore, Ministarstva sporta i mladih i Sekretarijata za kulturu i  sport Glavnog grada.

Organizacija 3×3 Montenegro osnovana je 2017. godine i od tada je organizovala 28 događaja širom Crne Gore i postala prepoznatljiva kao uspješan “domaćin” basket turnira.

Oficijalni je organizator 3×3 turnira pod pokroviteljstvom FIBA i KSCG.

Leteći Vujović bolji od Čavora

Futsal selekcija Crne Gore sjutra dočekuje Litvaniju