3×3 Budva – „Parni valjak“ najbolji na finalnom turniru

Foto: 3x3 Montenegro

Spektakularna završnica 3×3 Montenegro 2K22 sezone! Ekipa „Parni valjak“ osvojila je finalni turnir u Budvi nakon mnogo uzbuđenja na takmičenju na Trgu slikara. Sastav iz Golubovaca slavio je prvi put ovog ljeta, a u finalu bio je bolji od ekipe „NLO“ 17:15, od kog je izgubio na startu u grupi 12:11. Potom su Petar Radović, Mladen i Željko Matanović i Dražen Otašević pobijedili sve rivale uključujući, u polufinalu, prvog favorita finalnog turnira, pljevaljski sastav „4SOBE“, rezultatom 17:16. „Parni valjak“ slavio je košem Dražena Otaševića uz zvuk sirene i osvojio novčanu nagrada u iznosu od 1.000 eura.

„Sve je ovo plod našeg rada i truda. Zajedno treniramo čitavo ljeto i sad smo pogotovo pojačali pripreme pred početak sezone u klubu. Zbog toga smo spremni  i mislim da smo zasluženo dobili u finalu. Nisam siguran da li ovo mogu nazvati srećom – probali smo neke šuteve koji su jednostavno ušli. Svakog dana smo zajedno. Treniramo u istom košarkaškom klubu, dobro se poznajemo. Ipak, mislim da je ovo zaseban sport za sebe i moramo ga igrati da bismo bili uspješni. Nemoguće je igrati samo „pet na pet“, doći i osvojiti turnir. Igramo basket i dobri smo u tome. Ja, iskreno, više uživam u ovom sportu nego u košarci. Ljepši je, brže se igra, sve se dešava u momentu, tako da mi je basket mnogo draži od košarke i nastavićemo njime da se bavimo“ istakao je Željko Matanović, član „Parnog valjka“.

Ni u drugom polufinalu turnira ispred Starog grada u Budvi nije falilo uzbuđenja. Ekipa „NLO“  stigla je do prvog finala na basket turu dvojkom Lazara Bailovića za pobjedu nad „Frulašima“ 17:15. Ipak, Marko Petrić, Bogdan Radulović i Nemanja Anđić, uz Bailovića, morali su da se zadovolje drugim mjestom na finalu sezone.

„Svakako nije lako, prije svega zbog polufinala koje smo dobili onako kako smo dobili. Htio bih da čestitam ekipi „Parnog valjka“. To je ekipa ozbiljnih momaka koji se bave profesionalno košarkom. Mi smo više rekreativci, ekipa entuzijasta, koja je ovdje, prije svega, radi dobre zabave i učešća i ljubavi prema košarci, odnosno 3×3 basketu, koji je ove godine na izuzetnom nivou u Crnoj Gori, zahvaljujući 3×3 organizaciji kod nas. Finalni basket protekao je u jednoj jako intenzivnoj i čvrstoj igri. Mi smo bili u egalu, u jednom momentu pred kraj smo i poveli. Žao mi je što nismo uspjeli nekim boljim šutevima ili boljim opcijama u napadu da preokrenemo tok meča, ali moramo biti zadovoljni. Ispunili smo cilj za ovu godinu, možda ga i premašili, tako da smo zadovoljni, sve u svemu. Poraz jeste teško pao, uslijedio je poslije velike borbe, ali nadam se da će biti bolje sljedeće godine“ kazao je Bailović.

Budva je drugu godinu zaredom završna stanica basket sezone u Crnoj Gori. Četvrti turnir na Trgu slikara okupio je 12 ekipa, a mjesto u završnici obezbijedili su najistaknutiji tokom sezone, najbolje rangirani crnogorski timovi na svjetskoj rang listi i sastavi koji su dobili specijalne pozivnice. 3×3 Montenegro 2K22 tako je dobio nove prvake, pošto se „Parni valjak“ priključio odabranom društvu ovosezonskih osvajača – ekipi „4SOBE“ koja je bila najbolja u Bijelom Polju i Kolašinu, „G-unit-u“ koji je slavio u uvodna dva turnira u Golubovcima i u Pljevljima i timu „Podgorica Kodio“, šampionu regionalnog turnira u Baru.

U fenomenalnom ambijentu u blizini budvanskog Starog grada, uz pune tribine od početka takmičenja, stavljena je tačka na uspješnu 3×3 ljetnju sezonu u Crnoj Gori u kojoj je naša država dobila prvog učesnika velikom FIBA 3×3 takmičenju – Marko Anđelić, Nemanja Gavranić, Miloš Jovanović i Vaso Popović, članovi tima „Podgorica Kodio“ igrali su na Evropskom prvenstvu u Gracu, nažalost ispali u grupi nakon poraza od olimpijskih prvaka Letonaca i osvajača evropske bronze, reprezentacije Poljske.

Budućnost gost Lokomotive, Kadović: Očekujem pozitivan rezultat

Jelena i Anđelina sude derbi EHF Lige šampiona