„4SOBE“ slavile i na 3×3 turniru u Bijelom Polju

Foto: 3x3 Montenegro

Pljevaljski sastav „4SOBE“ u odličnoj je formi. Nakon pobjede na 3×3 turniru u Kolašinu, Dejan Džaković i braća Dejan i Goran Posuka, pojačani Vladanom Đukanovićem bili su sigurni na petom turniru 3×3 Montenegro karavana, koji je održan u Bijelom Polju u subotu. Sa svim pobjedama „4SOBE“ su došle do drugog trijumfa u ljetnjoj sezoni i tako pokazale da su ozbiljan kandidat za titulu na finalnom turniru u Budvi. Samo je mlade ekipa „Hoopers“ dala dvocifren broj poena pljevaljskom timu – u grupi je bilo 19:14, pa u finalu 21:13.

„Sve je bilo laganije nego što smo očekivali. Ekipa „NLO“ je ispala neplanirano u četvrtfinalu i onda smo imali naizgled lakše finale. Na kraju trijumf djeluje dominantno, ušli smo sa jakom odbranom u finale, a to je ključ basketa 3×3. Kada izmorite protivničke igrače mnogo im je teže da pogode kasnije“ zadovoljan je kapiten „4SOBE“ Dejan Džaković, koji je najavio dolazak njegove ekipe na završnicu u Budvi.

Najprijatnije iznenađenje turnira u Bijelom Polju bili su finalisti, tim „Hoopers“, debitanti u 3×3 svijetu. Nakon uvodnih poraza u grupi od „Kolašina“ i „4SOBE“ Luka Vukićević, Nikola Marić, Matija Rakčević i Vuk Dragašević pobijedili su ekipu „Sinaloa“ 20:19 u doigravanju za četvrtfinale. Potom su savladali „NLO“ 21:20 a do finala došli dominantnom pobjedom nad „Kolašinom“ 21:11. Finale u Bijelom Polju donijelo im je i mjesto na finalnom turniru u Budvi.

„Mi smo nova ekipa, sastavljena od rekreativaca, od entuzijasta. Ovo nam je prvi turnir ove godine uopšte, pa je možda bilo malo i početničke sreće. Na startu turnira bili smo malo nervozni, izgubili smo prve dvije utakmice, ali imali smo sreću da igramo kvalifikacioni meč za plasman u četvrtfinale, na sreću smo ga dobili a potom u četvrtfinalu pobijedili jako dobru ekipu, „NLO“, koja je iz godine u godinu bilježi stvarno dobre rezultate. Mislim da je polufinale bio jedini meč koji smo dobili zasluženo, a u finalu su momci iz „4SOBE“ stvarno pokazali da su kvalitetna ekipa, i prošli turnir su osvojili, presudilo je iskustvo“ bio je skroman član „Hoopers-a“ Luka Vukićević.

Cjelodnevni program u kompleksu sportske dvorane Nikoljac u Bijelom Polju upotpunili su otvoreni trening i takmičenje za najmlađe i publiku, kao i tradicionalno nadmetanje u šutiranju trojki, koje nosi naziv „Martinova trica“ u znak sjećanja na mladog košarkaša Jedinstva Martina Šćekića. Najbolji šuter bio je Aleksandar Pješčić, član ekipe polufinalista „Frulaši“, koji je, osim nagrade u iznosu od 50 eura, dobio još 50 eura od Martinove porodice.

Saradnja 3×3 Montenegro organizacije i opštine Bijelo Polje traje na obostrano zadovoljstvo. Turnir u ovom gradu ima najdužu tradiciju, od 2017. godine.

„Danas je nastupilo dosta mladih momaka. Oni su zasigurno garant toga da će basket dugo živjeti u Crnoj Gori i da će iz godine u godinu biti sve bolji. Petu godinu zaredom opština Bijelo Polje, odnosno JU Centar za sport i rekreaciju organizuje basket turnir u saradnji sa 3×3 Montenegro timom. Ovo je jedan svojevrsni jubilej, naravno da smo zadovoljni i nadamo se da će se sve iz godine u godinu dizati na veći nivo“ istakao je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju Bijelo Polje.

3×3 ljetnja sezona ulazi u završnicu – najboljih 12 timova nadmetaće se 16. septembra na finalnom turniru u Budvi, čiji je nagradni fond 1.500 eura.

Slovenija lako sa Mađarima, 20 poena Dončića, Španija preko Gruzije do prvog mjesta u grupi

U sjajnoj formi: Krstović nastavio golgeterski niz (VIDEO)