3×3 Montenegro 2K22 – najboljih 12 na završnici u Budvi

Foto: 3x3 Montenegro

Tačka na 3×3 Montenegro 2K22 ljetnju sezonu biće stavljena u četvrtak, 22. septembra, u centru ljetnjeg turizma Crne Gore, u Budvi. 12 mjesta na finalnom turniru zauzele su najbolje ekipe nakon pet turnira po cijeloj državi, najbolje rangirani crnogorski timovi na svjetskoj rang listi i sastavi koji su dobili specijalne pozivnice.

Jedan od favorita, pobjednik posljednja dva turnira, u Bijelom Polju i Kolašinu, ekipa “4SOBE” cilja novi trijumf i glavnu novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura.

“Odigrali smo dobro ovu sezonu i osvojili dva turnira zaredom. Za završni turnir smo oslabljeni za Dejana Džakovića koji ne može igrati jer nije u Crnoj Gori, ali će umjesto njega igrati 3×3 reprezentativac, Marko Anđelić. Nadamo se da ćemo odigrati dobro i u ovom sastavu i da rezultat neće izostati. ” kazao je Dejan Posuka, član ekipe „4SOBE“.

Nakon Bara, Budva je drugi primorski grad domaćin 3×3 karavana. U metropoli crnogorskog turizma raduju se što će baš u njihovom gradu biti finalni događaj 3×3 Montenegro ljetnje sezone i pozivaju sve ljubitelje basketa da budu na Trgu slikara.

“Izrazito nam je zadovoljstvo biti partner u realizaciji „FIBA 3×3“ turnira u basketu i ove, i svih prethodnih godina. Uvijek se trudimo da damo punu podršku događajima koji se organizuju u našem gradu, a koji su prepoznati kao značajni za unaprjeđenje turističkog proizvoda i imidža destinacije. Raduje nas to što je Budva ponovo domaćin ovako lijepog sportskog događaja koji će, vjerujemo, okupiti veliki broj ljubitelja ove discipline i košarke uopšte” saopšteno je iz Turističke organizacije opštine Budva.

Takmičarski dio turnira počinje u 16 sati u četvrtak. Osim što će moći da uživa u nadmetanju najboljih ekipa ove sezone publika će na Trgu slikara imati priliku da osvoji zanimljive nagrade. Nagradni fond završnog 3×3 turnira je 1.500 eura. 3×3 Montenegro 2K22 seozna imala je do sada tri osvajača turnira. “G-unit” bio je najbolji na staru, u Golubovcima i Pljevljima, “Podgorica Kodio” slavio je na regionalnom turniru u Baru, dok su “4SOBE” u pobjedničkom nizu osvojile turnire Kolašinu i Bijelom Polju. Ko će biti kralj basketa saznajte u četvrtak, 22. septembra u Budvi, a takmičenje možete pratiti i putem live stream linka: LIVE | Budva Finals 2K22

Mlade fudbalerke poražene u Prištini, Marić: Bila je ovo dobra provjera

Cvetko Pajković i Ivan Bošković na CEV i FIVB Kongresu u Arnemu