Mornar na teškom gostovanja u Novom Mestu

.

U šestom kolu ABA lige Mornar večeras gostuje Krki.

Barani sa Slovencima imaju izrazito pozitivan skor. U dosadašnjih šest duela slavili su pet puta, a poraženi su samo prije dvije godine u Novom Mestu, 80:76.

Trenera Mornara Mihaila Pavićevića ne zavarava tradicija, očekuje tešku utakmicu u Novom Mestu.

„Umor je bio evidentan u meču sa Ulmom, posebno u posljednjoj četvrtini. Ta utakmica je za nama, a ako nešto ne naučite iz poraza, onda je to dvostruki poraz. Nadam se da smo izukli neke pouke. Krka je standardan abaligaš, godinama igra u regionalnom takmičenju i ako vratimo film, podsjetićemo se i da je bila specijalista za sječu favorita. Ko god ih je iole potcijenio, to je skupo platio”, kaže trener Mihailo Pavićević i dodaje:

„Svjestan sam da nas čeka izuzetno teška utakmica jer je to iskusna ekipa koja zna da igra i koja će iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže. Ako nametnemo ritam da utakmicu držimo u svojim rukama, onda možemo da se nadamo dobrom. Međutim, imamo još uvijek tih „crnih minuta” kad izgubimo kontrolu igre i počnemo individualnim akcijama da rješavamo meč. I svaki put kad smo tako odigrali riješili smo, zaista, meč, ali u protivnikovu korist. Svaka utakmica je teška, u ABA ligi nema lakog protivnika“, ističe Pavićević.

Derek Nidam i Aleksandar Lazić su se vratili u tim nakon što su preležali koronavirus, ali je jasno da ne mogu mnogo da pomognu jer su bez treninga nakon 14 dana izolacije.

„Moramo da budemo vrlo pažljivi s njihovim uvođenjem u trenažni proces. Možda bi mogli nešto da nam pomognu, ali od njih za sada ne treba očekivati neku preveliku pomoć”, kazao je Pavićević.

Centar Uroš Luković priželjkuje trijumf.

„Nikome nije lako da igra u Novom Mestu, sa kvalitetnim i uvijek požrtvovanim domaćinom. Vjerujem da je najgore za nama i da su loši dana Mornara, van terena, prošlost. Znam da imamo snage da odigramo dobru utakmiicu i upišemo četvrtu prvenstvenu pobjedu”, ističe Luković.

Utakmica Krka – Mornar igra se od 19 časova.

Alveš: U Barsi nisu imali m…a da me vrate

Rosi u subotu na stazi