Mihajlović: Sanjao sam svoju sahranu i naučio da plačem

Siniša Mihajlović, legenda srpskog fudbala i trener Bolonje, govorio je za italijanski Skaj Sports o borbi protiv leukemije, prenosi Nova.rs.

Popularni Miha je nedavno objavio i autobiografsku knjigu, u kojoj je najveći fokus upravo na borbi protiv opake bolesti.

“Život je divna stvar, i kada prođete kroz ono što sam ja prošao, naučite da uživate u svemu u potpunosti, u svakom detalju. Rođen sam dva puta,, 20. februara 1969. i 29. oktobra 2019, 50 godina kasnije. Vidjeti čvrstog muškarca kako plače je nježno, sa ovom bolešću sam naučio da se nosim sa emocijama, da plačem, i ne stidim se da to radim. Niko ne treba da se stidi. Prije sam sve držao u sebi, onda sam shvatio da je plakanje dobro. Pokazujte emocije ljudima koje volite”, rekao je Mihajlović.

Priznao je Mihajlović da se borio sa strahom.

“Naravno, plašio sam se, a provesti noć sam sa svojim mislima. Nije to lako. Sanjao sam nekoliko puta čak i svoju sahranu. Ali nikad nisam gubio nadu, povezanu sa željom da se borim, hranio sam se hrabrošću. Naravno, ničeg ne bi bilo da nije bilo ljekara, ali ne bih uspio da nisam bio hrabar. Podrška ljudi je izazivala dva osjećanja, bio sam srećan što ih vidim okupljene, kako su došli da me pozdrave, a osjećao sam se tužno što ne mogu da budem sa njima. Duboko u sebi nisam nikad sumnjao”, naveo je Mihajlović.

Pričao je za Skaj Miha i o tituli prvaka Evrope, rekavši da mu je to najvažnija uspomena sa omiljenim timom.

“To je pobjeda koja se ne može uporediti ni sa jednom drugom”, rekao je Mihajlović i dodao da će jednog dana sigurno trenirati crveno-bijele.

Bilo je riječi i o ratu.

“Volio bih da se na neki način ne sjećam ničega o ratu, a na drugi način i da ga se sjećam cijelog života. U ratu nema pobjednika, dominantna je boja crvena, od krvi nevinih ljudi”, zaključio je Mihajlović.

Zarubica: Iskra je uvijek neugodan rival, ali vjerujemo u trijumf

Bah jedini kandidat za predsjednika