Rasmusen ponosan na “lavice”

Selektor Crne Gore Kim Rasmusen kazao je da je razočaran zbog djevojaka i tima što nisu osvojili bod protiv Francuske, ali da je srećan zbog načina kako su odigrali na startu šampionata Evrope.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je od Francuske 24:23.

Rasmusen je istakao da su crnogorske rukometašice odigrale skoncentrisano i fokusirano, da su znale da moraju tako tokom svih 60 minuta.

“Energija je bila dobra, iako je bilo veoma teško u posljednjih 15-ak minuta kada je bilo evidentno da su se djevojke umorile. Bili smo blizu remija koji smo zaslužili. Francuska ima veću rotaciju, mogućnost da vrši dosta izmjena, igračica koja je treća opcija na desnom beku je na kraju i donijela prevagu”, rekao je Rasmusen.

On je istakao da je Francuska u posljednjih desetak minuta fizički bila bolja.

“I uoči prvenstva smo najavili da kada igramo kada tim i kada pravimo dobre odluke, možemo da pobijedimo bilo kojeg protvnika. To smo i pokazali protiv Francuske. Moramo da ostanemo fokusirani, da obratimo pažnju na sve detalje, jer to odlučuje pobjednika. Okrećemo se duelu protiv Danske, iza nas je dobra utakmica i znamo da imamo šansu u tom meču”, rekao je Rasmusen.

Danska šampionat otvorila pobjedom protiv Slovenije

Pavićević: Očekuje nas uzbudljiv derbi