Pavićević: Očekuje nas uzbudljiv derbi

Mornar i Partizan odigraće jedan od derbija 9.kola ABA lige.

Tim Mihaila Pavićevića u derbi sa „crno-bijelima” ulazi kao trećeplasirani tim na tabeli regionalnog takmičenja uz skor od šest pobjeda i jednog poraza, a eventualni uspjeh protiv Partizana bi pojačao pozicije u borbi za plej-of.

Trener Mihailo Pavićević u superlativu je govorio o rivalu.

„To je ekipa koja pretenduje na sam vrh ABA lige. Sticajem okolnosti Partizan nije otvorio sezonu kako je očekivao, ali nije ni jedini. To nas neće zavarati da pomislimo da „crno-bijeli” nisu na onom nivou na kojem bi trebalo da bude. Ekipa koju ima Partizan mora da se poštuje“, rekao je Pavićević i dodao.

„Već smo pokazali kvalitet u prvom dijelu sezone, tako da s pravom možemo reći da nas očekuje uzbudljiv derbi“, kazao je Pavićević.

Na drugoj strani Partizan već ima četiri poraza, ne igra kako bi navijači željeli a novi neuspjeh bi udaljio „crno bijele“ od vrha…

„Čeka nas veoma nezgodan protivnik. Odlični su napadači – Pulen, Vajthed i Nidam su dobri u igri jedan na jedan i „pik-en-rolu”, a na pozicijama 2, 3 i 4 imaju odlične šutere za tri poena. Na petici imaju neugodnog igrača koji je vrlo jak, tako da nas čeka baš veliki izazov“, rekao je trener Saša Filipovski i dodao…

„Da bismo pobijedili potrebno je da 40 minuta igramo vrlo dobru odbranu, a u napadu ćemo morati da igramo timski, da kontrolišemo skok. Poštujemo Mornar koji ima iskustvo i širinu. Važna će biti naša dnevna forma i pogotovo odbrana“, kazao je Filipovski.

Meč u “Topolici” igra se od 19 sati.

Rasmusen ponosan na “lavice”

Mijović: Budućnost Voli respektuje Crvenu zvezdu