Mijović: Budućnost Voli respektuje Crvenu zvezdu

Budućnost Voli respektuje Crvenu zvezdu i njen kvalitet, ali želi da pruži što jači otpor i pokuša da se iz Beograda vrati sa pobjedom, kazao je trener podgoričkih košarkaša Petar Mijović.

Podgorički i beogradski tim odigraće sjutra u dvorani Aleksandar Nikolić utakmicu devetog kola ABA lige.

Mijović je kazao da će predstojeći meč biti istinski derbi, u kojem će rivali biti neporaženi timovi u ABA ligi ove sezone.

“Igramo u Beogradu u momentu koji je jako specifičan za nas, poslije svih dešavanja oko koronavirusa i sedam-osam dana bez zajedničkog treninga zbog reprezentativnih obaveza. Izgubili smo dosta vremena, u kojem smo trebali da budemo duže zajedno. Ipak, u mini ciklusu od tri dana napravili smo dobar posao pred dva važna meča za nas”, rekao je Mijović.

Komentarišući rivala u nedjeljnom meču, Mijović je kazao da je Crvena zvezda tim pravljen za Evroligu i plasman u Top osam tog takmičenja.

“Otvorili su dominantno sezonu u ABA ligi sa ubjedljivim pobjedama. Imaju ozbiljan kvalitet. Mi smo takođe pokazali da s pravom pretendujemo na sam vrh. U meč ulazimo sa respektom prema rivalu, ali i kvalitetu koji mi imamo. Očekujem dobar i intenzivan meč, taktički sa obje strane”, rekao je Mijović.

On očekuje da će Budućnost Voli odgovoriti na sve ono što je do sada bio glavni kvalitet Crvene zvezde.

“Nadam se da ćemo uz sve probleme koje smo imali pružiti otpor i uraditi sve da se vraimo sa pobjedom iz Beograda”, zaključio je Mijović.

Crvena zvezda je dobila svih osam utakmica u ABA ligi ove sezone.

Maksimalan učinak ima i Budućnost Voli, poslije pet odigranih mečeva.

Predstojeći duel biće 45. međusobni u regionalnom takmičenju.

Beogradski tim dobio je 23, a Budućnost 21 meč.

Prošle sezone Budućnost je slavio u oba meča – u Beogradu 89:81, a pred svojim navijačima službenim rezultatom 20:0 jer gost nije doputovao na utakmicu.

Nedjeljni duel u Beogradu počeće u 18 sati.

Pavićević: Očekuje nas uzbudljiv derbi

Bojana Popović: Ponoviti izdanje protiv Francuske