Mijović: Najzahtjevnije gostovanje

Seriju nepobjedivosti u ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija pokušaće da nastave sjutra. “Plavi”u 11. kolu regionalnog takmičenja u Beogradu gostuju Megi Bemaks (12:00h).

Pred Podgoričanima je težak meč. Mega igra dobro, ekipa je treća na tabeli (skor 7-3) i pokušaće da popravi utisak nakon poraza od Partizana u prošlom kolu, u posljednjoj sekundi.

Uoči meča u Beogradu, trener Budućnosti, Petar Mijović kazao je da riječ o talentovanoj i atipičnoj ekipi. 

“Sigurno jedno od najzahtjevnijih gostovanja u ligi. Mega je jedna izuzetno talentovana ekipa, kojoj su dodati igrači koji svojim iskustvom značajno doprinose da igra bude na većem nivou. Jako atipična ekipa, u smislu da mnogo koriste otvoreni teren, opet na atipičan način, jer dosta tih kontranapada otvaraju sa visokom igračima u prenosu – Simonovićem, Petruševom, koriste njihov talenat, njihovu brzinu da sa njima prenesu loptu, uđu u rane “pik en rol” situacije, što je izuzetna prednost”, kazao je Mijović.

Trener “plavih” poručuje – u Beogradu je cilj pobjeda.

“Naravno imamo svoje adute i kvalitete, ali mislim da ovoga puta – kao u nekim važnim utakmicama ispred ove – moramo biti na maksimumu što se tiče fokusa i koncentracije 40 minuta. Moramo da umanjimo njihov kvalitet na otvorenom terenu, kvalitet ofanzivnog skoka, kvalitet u kom svih pet  igrača, koji su na terenu dolaze do izražaja. Sa druge strane, mislim da naše iskustvo u ovom momentu – ukoliko budemo adaptirani na intenzitet igre – može da bude naša ključna prednost. Očekujem da odgovorimo, da budemo na visokom nivou i jedino tako možemo da se nadamo pobjedi u Beogradu koja je naša cilj.

Norveška i Francuska u finalu

WTA sezona počinje petog januara