OFK Titograd počeo pripreme

Fudbaleri OFK Titograda nisu nastavili bojkot – danas su počeli pripreme za novu sezonu, nakon što su juče odbili da treniraju zbog dugovanja.

Dugovanja nisu izmirena, ali su fudbaleri pristali da se vrate na teren, očigledno nadajući se boljim danima.

Kako je saopštio klub, igrači nisu primili tri posljednje zarade, a takva su dugovanja postoje i prema treneru Nikoli Rakojeviću i njegovim saradnicima.

Iz Titograda je juče saopšteno da da se klub obraćao Investiciono-razvojnom fondu, za odobravanje kredita u iznosu tromjesečnih nadoknada “i to poslije javnog obraćanja tadašnjeg premijera da se svi kojima je ugroženo poslovanje mogu obratiti IRF-u”, ali da ta institucija nije odgovorila na zahtjev.

Klub je naveo da se obraćao “i bankama za odobravanje kredita za likvidnost”, ali ni tu nije bilo pomići.

Navedeno je, takođe, da Titograd “za razliku od drugih klubova u Crnoj Gori, pa čak i trećeligaških, nema donacija koje bi omogućavale normalno funkcionisanje kluba, već smo isključivo tržišno orjentisani”, naglašavajući da “klub nikada nikome nije ostao ni jedan cent dužan”.

“Sigurni smo, da smo na jaslama opštine, države i FSCG, ovakvih problema sa kašnjenjima isplata ne bismo imali”, saopšteno je juče iz OFK Titograda.

OFK Titograd je prvi dio sezone završio na pretposljednjem mjestu sa 17 bodova, pet više od Petrovca, a pet manje od Rudara i Jezera.

Top 16 faza Evrokupa: Budućnost dočekuje Burg

Vučević: Naš najslabiji meč za pet i po godina