Derbi ABA lige u Baru, Pavićević: Cijenimo Zvezdu, ali se nikog ne plašimo VIDEO

eliki derbi ABA lige igra se sjutra veče (19:00h) u Baru, gdje Mornar u 16. kolu dočekuje Crvenu zvezdu.

Gledajući dosadašnji dio prvenstva, pobjednik meča u “Topolici” ima velike šanse da regularni dio sezone završi na prvom mjestu i sa liderske pozicije uđe u plej-of.

“Za naš klub je kompliment da se utakmice sa Crvenom zvezdom proglašavaju derbijem prvenstva. Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ABA ligi ove godine. Sastavljena je da igra Evroligu i to je velika razlika u odnosu na ostale timove”, kazao je u najavi meča trener Mornara, Mihailo Pavićević. 

Oba tim su izgubila po dvije utakmice u dosadašnjem dijelu takmičenja. U prvom međusobnom duelu ove sezone Crvena zvezda je u Beogradu slavila – 93:62. 

“Na početku sezone izgledali su fantastično, dominantno – nažalost mi smo im naletjeli u tom periodu, kad su nas počistili u Beogradu. Poslije su naišle neke turbulencije iz kojih su izašli pobjedom protiv Reala u Madridu. I oni su svjesni da je ova utakmica veliki ulog – kako za nas tako i za njih. Dolaze kompletni. Igrači koji su bili van stroja ponovo su tu – mislim na Lojda i Noka. Tako da nas očekuje teška utakmica, ali mi nemamo razloga da se plašimo nikog. Cijenimo i ekipu Crvene zvezde, tu nema dileme, međutim naše igre u posljednjih mjesec dana i naš sastav ne daju nam za pravo da se bilo koga plašimo. Ulazimo u utakmicu kao u svaku drugu”, poručio je Pavićević, čija ekipa je porazom od Andore, u srijedu u Top 16 fazi Evrokupa, prekinula niz od sedam pobjeda u svim takmičenjima.

Eventualnim trijumfom, Mornar bi bio na pragu prvog mjesta na kraju regularnog dijela.

“Prije početka prvenstva naš cilj je bio da uđemo u Top 4. Sticajem okolnosti sada smo zajedno sa Zvezdom na čelu. Lijep osjećaj, zadovoljstvo je vidjeti Mornar na toj poziciji. Ko pobijedi u nedjelju, imaće velike šanse da regularni dio prvenstva završi na prvom mjestu. Uz dužno poštovanje prema Budućnosti, Cedevita Olimpiji, Igokei, koje se potpuno ravnopravno bore za svako od prva četiri mjesta”, kazao je Pavićević.

Centar Barana, Uroš Luković nada se pobjedi protiv velikog rivala.

“Važna utakmica sa nas. Mislim da ćemo sa ovom pobjedom osigurati prvo mjesto na tabeli, što će nam značiti u nastavku prvenstva. Donijeće nam prednost domaćeg terena. Ulazimo motivisani u utakmicu i nadamo se pobjedi”, rekao je Luković.

Milko Bjelica je dva puta u karijeri nosio dres Crvene zvezde. Uoči novog susreta sa bivšim klubom poručuje da se nada povoljnom ishodu.

“Crvena zvezda je izuzetno kvalitetan protivnik. Od dolaska Radonjića ekipa mnogo bolje izgleda što potvrđuje i utakmica protiv Real Madrida u gostima. Mi treba da se spremimo što je moguće bolje. Svjesni smo važnosti i težine utakmice, pa se nadam povoljnom ishodu”, poručio je Bjelica.

Sudije u “Topolici” biće  Saša Pukl, Sašo Petek i Josip Radojković.

Zvezda izgubila od Barselone pred gostovanje u Baru

Radičević: Očekuje nas možda i najteža utakmica ove sezone