Mornar trenutno igra možda i najbolju košarku

Košarkaši Borca sjutra gostuju Mornaru u utakmici 17. kola ABA lige.

Borac poslije 14 odigranih utakmica ima četiri pobjede i deset poraza i 11. je na tabeli regionalnog takmičenja, dok je tim iz Bara prvi sa 12 pobeda i tri poraza.

“Skoro smo igrali protiv Mornara… Riječ je o jednoj od najboljih ekipa u ABA ligi. Ima vrhunske igrače i tim koji odlično funkcioniše”, naveo je Marinović.

Biće ovo treći meč za izabranike Marka Marinovića u sedam dana. Prethodne subote Čačani su na svom parketu izgubili od Budućnosti (72:76), da bi zatim u srijedu od njih bila bolja Cibona u Zagrebu (69:64).

“Čitava sezona je jako čudna, ali šta da se radi, kako je nama, tako je i ostalima. Ali eto, napokon igramo u nešto jačem ritmu. Odigraćemo treću utakmicu u periodu od sedam dana, a prije toga smo imali pauzu od dve nedelje. Moramo biti spremni na sve”, rekao je Marinović.

Košarkaš Borca Nenad Nerandžić istakao je da njegova ekipa sigurno neće istaći belu zastavu u Baru.

“Taj tim dobro poznajemo i jasno nam je da je jedan od najboljih u ABA ligi, što je već dokazao. Neću pogriješiti ako kažem da Mornar trenutno igra možda i najbolju košarku, ako zanemarimo poraz od Crvene zvezde. Neće biti ni malo lako. Ali sigurno je da nećemo istaći bijelu zastavu u Baru”, rekao je on.

Utakmica Mornar – Borac igra se sjutra od 21 sat.

Budućnost je apsolutni favorit

Pavićević: Ako želimo u plej-of, moramo da pobjeđujemo