Mornar dočekuje Krku: Pavićević očekuje da odbrana bude ključ

Nakon skoro tri nedjelje pauze sjutra se nastavlja takmičenje u ABA ligi – igraju se utakmice 19. kola, a program u “Topolici” (18 časova) otvaraju Mornar i Krka.

Barani su u rezultatskoj krizi – izgubili su pet od posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima, u prethodnom kolu ABA lige poraženi su od Mege košem u posljednjoj sekundi i meč protiv Krke prilika je za prekid negativnog niza.

Na lošu formu nadovezale su se i povrede bitnih igrača – Džejkob Pulen i Ajzea Vajthed su i dalje van terena i neće ih biti ni u meču sa ekipom iz Novog Mesta.

U takvoj situaciji trener Mornara Mihailo Pavićević poziva na oprez. Ali, očekuje pobjedu…

„Krka je standardan abaligaš, godinama igra u regionalnom takmičenju i ako vratimo film, podsjetićemo se i da je bila specijalista za sječu favorita. I ove godine je svima ozbiljan rival i napravila je nekoliko iznenađenja. Ko god ih je iole potcijenio, to je platio. Krka igra svoju igru, bez nekog velikog pritiska, ali na svakoj utakmici njeni skupo igrači daju svoj maksimum. Svjestan sam da nas čeka teška utakmica jer je to iskusana ekipa koja će iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže. Ukoliko od početka nametnemo svoj ritam i budemo koncentrisani svih 40 minuta, onda, uprkos tome što smo veoma oslabljeni, bez Pulena i Vajtheda, jakih individualaca, naših ponajboljih igrača ove sezone, očekujem pobjedu”, rekao je u najavi meča Pavićević.

Taktika za meč je sljedeća…

“Utakmicu moramo da dobijemo, prije svega, dobrom odbranom, jer u ovoj konstalaciji snaga, naša oštrica u napadu je dosta otupljena. Moraćemo da se prilagodimo na drugačiji stil igre nego na početku i tokom sezone, da pokušamo da iz jake odbrane postižemo i neke lake poene. Nama je svaka utakmica do kraja kao majstorica, jednostavno, nemamo pravo na kiks“, rekao je Pavićević.

Mornar je odigrao 17 mečeva u reginalnom takmičenju i sa skorom 13-4 trenutno zauzima drugo mjesto. Krka je deveta sa pet pobjeda i 11 poraza. Barani će do kraja voditi borbu za ulazak u plej-of. Cedevita Olimpija je odigrala 16, a Crvena zvezda i Budućnost Voli po 15 mečeva…

„Krka uopšte nije naivna ekipa, ali, objektivno, imamo jači sastav i sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje. Igraćemo bez Pulena i Vajtheda, što znači da će neki drugi igrači imati veću minutažu i na njima je da je iskoriste. A mi u svojim redovima imamo i te kako kvalitetne igrače. Očekujem dobru, zahjtevnu utakmicu i našu pobjedu”, kazao je košarkaš Barana Nemanja Vranješ.

U prvom meču ovih ekipa, u Sloveniji u šestom kolu ABA lige Mornar je slavio 84:74.

Lalošević ugostio rukovodstvo Body Building i Fitness saveza Crne Gore

Futsal reprezentacija Crne Gore počinje pripreme za mečeve sa Belgijom i Finskom