Bojana Popović nova selektorka “lavica”

Nova selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore je Bojana Popović.

Ona je bila pomoćnica Kima Rasmusena na Evropskom prvenstvu u Danskoj i kvalifikacijama za Olimpijske igre, a sada je dobila priliku da samostalno vodi „lavice”.

„Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore donio je odluku da ne nastavi saradnju sa dosadašnjim selektorom ženske seniorske reprezentacije Kimom Rasmusenom. Za novog selektora nacionalnog tima imenovana je Bojana Popović, dosadašnja prva saradnica Rasmusena u stručnom štabu. Ona će biti šesti selektor nakon obnove nezavisnosti.

Ocjenjujući nastup reprezentacije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju kao uspješan, uz napomenu da treće uzastopno učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista predstavlja zajednički uspjeh svih stuktura u Savezu, igračica i stručnog štaba, UO RSCG donio je odluku da ukaže povjerenje Popović, cijeneći da je dala ključni doprinos u ostvarenom rezultatu i da kao novi selektor može na najbolji način da odgovori izazovu kao što je učešće na najvažnijem svjetskom događaju.

Uz zaključak da je potrebno ukazati povjerenje domaćem stručnjaku, UO RSCG je prilikom donošenja odluke, naročito cijenio doprinos Popović u ostvarenim rezultatima nacionalnog tima pod vođstvom selektora Rasmusena.

Popović je u igračkoj karijeri osvojila šest trofeja Lige šampiona i srebrnu medalje sa reprezentacijom Crne Gore na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a trenersku diplomu stekla u Crnoj Gori, nakon uspješno završene edukacije koju organizuje Komisija za edukaciju rukometnih trenera.

Debi na klupi „lavica“, Popović će imati 16. aprila protiv Bjelorusije u Podgorici u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji koje se održava u decembru ove godine.

UO RSCG izražava zahvalnost Rasmusenu na posvećenosti i odličnim rezultatima koje je ostvario na dva takmičenja – Evropskom prvenstvu u Danskoj u decembru 2020. godine i nedavno završenom olimpijskom kvalifikacionom turniru, uz najbolje želje na ličnom i profesionalnom planu u budućnosti”, piše u saopštenju RSCG.

Sportska anemija

Savić o Halandu: On je svjetski talenat