Milojević: Umjesto da budemo prvi, sada smo drugi

Nakon što je njegov tim izgubio dva meča od Monaka na kojima je mogao da izbori plasman u polufinale Evrokupa i približi se Evroligi, Budućnost je potonula i u Baru i porazom 100:92 zakomplikovala bitku i u ABA ligi.

Podgoričani su prepustili 1. mjesto Crvenoj zvezdi, koja može da potvrdi prednost domaćeg terena u plej-ofu pobjedama nad Krkom i Zadrom.

– Počeli smo utakmicu kako treba, poveli 10-ak razlike i onda smo pomislili da će biti lako. Prestali smo da igramo odbranu, 2. četvrtina je bila katastrofalna. Razigrali smo igrače Mornara, a kada se igrač razigra, poslije i kad hoćeš, onda ne ide. Mislim da je 2. četvrtina danas odlučila pobjednika – rekao je Milojević.

„Plavi” su imali šansu u posljednjoj četvrtini, ali je Amedeo dela Vale promašio otvorenu trojku pri rezultatu 96:90 na dva minuta i 48 sekundi do kraja.

– Imali smo svoje šanse, otvorenu trojku Dela Valea na šest razlike da se vratimo na jedan posjed. U životu je tako – kad energetski ne budeš kako treba i ne igraš odbranu, onda ni bitne lopte ne uđu. Umjesto da budemo prvi, sada smo drugi. Idemo dalje, imaćemo vremena da izanaliziramo, da se oporavimo, zaliječimo neke sitne povrede i spremni uđemo u plej-of.

Milojević je pohvalio Džejkoba Pulena, a javno nije htio da kritikuje svoje igrače.

– S Pulenom i bez Pulena ovo nije ista ekipa. Pokazao je danas koliko je dobar igrač i koliko je nedostajao Mornaru ove sezone – zaključio je Milojević.

Mornar dobio crnogorski derbi, Barani u Laktašima igraju za plej of, Budućnost ispustila 1. mjesto

Odbojkaši počeli pripreme, Bašić računa na 15 igrača Ćaćić i Ječmenica dolaze uskoro