Savićević i Kašćelan položili kamen temeljac za izgradnju svlačionica i adaptaciju pomoćnog fudbalskog terena na Cetinju

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević položili su kamen temeljac za izgradnju svlačionica i adaptaciju pomoćnog fudbalskog terena na Cetinju, saopšteno je iz kabineta Prijestonice.

Planirano je da radovi, vrijedni 550 hiljada eura, budu završeni za tri mjeseca.

Kašćelan je kazao da će ovaj sportski objekat biti važna logistička baza za novi gradski stadion, ali i za sve ekipe koje će na njemutrenirati i nadmetati se, pojašnjavajući da je riječ o projektu iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje.

On smatra da je posebno važno da radovi budu završeni, kako je i planirano, za tri mjeseca, “jer su i aktivnosti na gradskom stadionu u poodmakloj fazi.”

“Nadamo da će na jesen ovaj dio Cetinja biti uređena i funkcionalna sportska zona. Posebno želim da istaknem zadovoljstvo što će na ovom terenu, izgrađenom u skladu sa propisima UEFA, fudbalski podmladak, odnosno naša djeca, imati dobre i kvalitetne uslove za treniranje, poput njihovih vršnjaka iz regiona i svijeta”, kazao je Kašćelan.

On je rekao da je cilj je da se na teren izvede što više djece i da se kroz fudbal i druge sportske aktivnosti, uz adekvatan nadzor i vođstvo stručnjaka, prepoznaju neki novi talenti koji će biti budućnost crnogorskog fudbala.

“Zahvaljujem se gospodinu Dejanu Savićeviću i FSCG na profesionalnom odnosu, kvalitetnoj saradnji, razumijevanju i spremnosti da u argumentovanom dijalogu dođemo do najboljih rješenja za sport i sportske radnike Cetinja”, naveo je Kašćelan.

On se Savićeviću zahvalio i za zalaganja mimo funkcije koju obavlja “kako bi crnogorski sport, a posebno fudbal, bili uvijek na agendi donosilaca odluka na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.”

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je da je još prije četiri godine imao ideju da se pomoćni fudbalski teren obnovi i da se naprave svlačionice “jer ovo je srce fudbala na Cetinju”.

“Stadion iza mojih leđa je veliki objekat i značiće puno za crnogorsku infrastrukturu, ali za fudbal na Cetinju najviše će značiti ovaj pomoćni teren i ove svlačionice. Mlađe kategorije “Lovćena” i ostalih klubova koji bitišu u Cetinju moći će da ga koriste i da igraju utakmice u omladinskoj i kadetskoj ligi Crne Gore”, kazao je Savićević.

On se nada da će se u bliskoj budućnosti fudbalsko Cetinje “širiti” gradnjom još jednog terena.

Savićević smatra da će tek tada fudbalsko Cetinje i djeca sa Cetinja imati adekvatne uslove “ali i Fudbalski klub “Lovćen”, koji je nosilac fudbala na Cetinju, iako u ovim momentima preživljava možda i najteže trenutke u svom postojanju”.

“Nadam da će se vrlo brzo vratiti tamo gdje mu je mjesto u crnogorskom fudbalu”, rekao je on.

Savićević je kazao da se FSCG trudi da razvija fudbal u svim krajevima Crne Gore, te da se nada da će brzo biti otvoren i gradski stadion na Cetinju, ali i još nekoliko njih koji se trenutno grade širom Crne Gore.

Kašćelan i Savićević obišli su i radove na gradskom stadionu na Cetinju.  

Kup je “naš’!

U Budućnosti zadovoljni nastupom mladih igrača