Završne pripreme za Eurobasket, Škerović: Mislim da smo u dobroj poziciji

foto: kscg

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore ušla je u završnu fazu priprema za predstojeći Eurobasket.

Ekipa je kompletirana, iako ima još manjih problema sa povredama. Jelena Dubljević i Milica Jovanović bile su van terena zbog povreda, Sofija Živlajević je imala pozitivan test na koronavirus, a zbog obaveza pripremama se kasnije priključila Markiša Getling.

Eurobasket je na programu od 17. do 27. juna u Španiji i Francuskoj, a Crna Gora će završne provjere imati 5. i 6. juna u Podgorici protiv selekcije Boisne i Hercegovine.

“Zadovoljna sam svim urađenim dosad, od početka smo bili bez četiri igračice, već od ponedjeljka krenuli smo u punom sastavu, još čekamo Jelenu Dubljević, ali tu su Gatling i Jovanović koje su se priključile i treniramo već sad sa čitavom ekipom”, kazala je selektorka Jelena Škerović.

U dosadašnjem dijelu priprema Crna Gora je izgubila prijateljske mečeve od Hrvatske i Slovenije.

“Zadovoljna sam, rezultatski ne, ali zadovoljna sam prikazanom igrom u tim pripremnim utakmicama, prvenstveno zalaganjem, energijom i željom. Treninge koje smo imale prije tih utakmica iskoristile smo u dobrom pravcu, djevojke su pokazale određeni kvalitet i ono što je meni cilj da vidim iz godine u godinu da napreduju, vidjela sam taj pomak i za buduća okupljanja i akcije, one će biti nosioci igre, sada znamo koliko na njih možemo da računamo na Eurobasketu”, rekla je Škerović.

Finiš je priprema pred Eurobasket.

“Mora da bude dovoljno vremena za pripremu. Djevojke i same shvataju da je sad već potreban povećan rad na treningu, povećana koncentracija. Igračice koje su nam nedostajale su iskusne i kvalitetne, tako da im neće biti problem da usvoje ovo što smo dosad radile, takođe ostale igračice su u dobroj formi, tako da mislim da neće mnogo trebati da pronađemo tu pravu hemiju s obzirom na to da je isti sastav ekipe iz februara, mislim da smo u dobroj poziciji”, smatra Škerović.

Crna Gora je na Eurobasketu u grupi sa Srbijom, Italijom i Grčkom.

“Stvarno sam prezadovoljna i drago mi je što sam zatekla po dolasku iz kluba cure koje su spremne za rad sa nekom novom energijom i presrećna što je tako. Stvarno je dobar osjećaj biti dio svega ovoga, spremamo se, dajemo maksimum na svakom treningu i vjerujem da ćemo biti spremni za Eurobasket. Energija je odlična, mlade košarkašice su spremne za rad u svakom momentu, tu su da se bore, pokazuju želju, volju, to je najvažnije jer sa tim stvarima možemo da uradimo dobre stvari. Sigurno je dovoljno vremena da se spremimo za Eurobasket. Djevojke koje su kasnije stigle su dovoljno iskusne, tako da zaista vjerujem da će sve biti OK, da ćemo biti spremne”

Crna Gora je do Eurobasketa došla preko kvalifikacionog turnira u Podgorici na kojem su bile bolje od Izraela i Švedske.

“Vjerujte mi da je utakmica sa Švedskom nam dobrodošla i poslužila nam da imamo dosta samopouzdanja. Mi smo zaista vjerovali da možemo da pobijedimo i to smo pokazali, a mislim da kad smo pobijedili takvu Švedsku možemo da igramo sa svima, jedino volja i energija da budu na nivou i to je to”, poručila je Jovana Pašić.

Crna Gora na Eurobasketu prvi meč igra 17. juna protiv Grčke. Dan kasnije na programu je meč sa Italijom, dok je za 20. jun zakazan duel sa Srbijom.  Prvoplasirane ekipe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će ekipe koje budu na drugoj i trećoj poziciji igrati osminu finala.

Foto: KSCG

Trijumf košarke

Polufinale Kupa CG: Budućnost brani trofej, Mornar, Lovćen, Sutjeska žele senzaciju kao 2013.