Brguljan: Došli smo ovdje po medalju, Gojković: Svako u finalu želi da pobijedi

Foto: FINA

Peti meč u Tbilisiju, peta ubjedljiva pobjeda vaterpolista Crne Gore na finalnom turniru Svjetske lige.

Tm Vladimira Gojkovića je treći put ove godine savladao Grčku, i to istim rezultatom kao u grupi na olimpijskim kvalifikacijama u Roterdamu (8:4).

„Moramo da budemo zadovoljni. Prije svega, čestitke igračima, veliki dio njih je bio u lošem stanju juče, ali su se oporavili koliko su mogli i svi su htjeli da igraju”, podsjetio je Gojković na probleme sa stomačnim virusima.

Treću titulu u Svjetskoj ligi, „ajkule” će tražiti protiv pobjednika meča Italija – SAD.

„Zadovoljni smo ulaskom u finale, dobili smo jaku reprezentaciju i sad čekamo narednog rivala. Svako u finalu želi da pobijedi, uradićemo sve što je u našoj moći da oporavimo igrače za taj meč”, jasan je Gojković.

https://sportski.me/2021/06/30/ajkule-u-finalu-svjetske-lige/

Kapiten Draško Brguljan je dao jedan gol, ali je odlučila igra pred mrežom Petra Tešanovića.

„Odigrali smo fantastičnu odbranu, napravili smo maltene dvije-tri greške i primili golove. Ostalo je bilo savršeno, Tešanović je branio odlično. Zasluženo smo pobijedili. Došli smo ovdje po medalju, ko god nam bude rival u finalu imaćemo veliku utakmicu. Zato smo i došli, da bismo se pripremili za Olimpijske igre, a u finalu je uvijek lijepo pobijediti”, naglasio je Brguljan.

Marko Petković je zadovoljan što ekipa konstantno podiže formu i nada se da će tako biti do Olimpijskih igara u Tokiju.

„Ova pobjeda nam puno znači, prije svega na dizanju samopouzdanja i timskog duha. Dueli sa dva izuzetno jaka grčka centra su nam pomogli da izvježbamo neke zonske odbrane koje se trudimo da dovedemo blizu savršenstva”, istakao je Petković.

Foto: Wpolo.me

Prijem za KMF Titograd, Antić: Ponosni smo na vaše uspjehe

Ivanović: Imamo dosta dobre šanse da prođemo Helsinki