Petrović: Nadam se da kreće niz dobrih rezultata Budućnosti

Foto: FSCG

Prvu pobjedu u domaćem šampionatu Budućnost je upisala u prethodnom kolu, u gradskom derbiju protiv Podgorice kada je bilo 2:1 za crnogorskog šampiona.

Budućnost je do pobjede došla u sudijskoj nadoknadi, a gol vrijedan tri boda postigao je Zoran Petrović, koji je u ljetnjem prelaznom roku pojačao klub.

Petrović je u dresu Budućnosti debitovao u 3. kolu protiv bivšeg kluba, Iskre, a u drugom nastupu njegov gol donio je “plavima” prva tri boda ove sezone.

“Pričali smo već o želji da zaigram za klub iz mog grada, koji je srećom najveći klub u državi. Sigurno da mi gol već na drugom meču za Budućnost diže samopouzdanje, ali s obzirom da sam ofanzivac od mene se golovi u neku ruku i očekuju”, kazao je Petrović u razgovoru za klupski sajt.

Ipak, poručuje da je bitnije od gola to što je ekipa konačno pobijedila.

“Najbitnije od svega je da je ekipa osvojila tri boda, a manje je važno ko je postigao gol – neko drugi ili ja. Naravno, svakako je lijep osjećaj postići gol za Budućnost bilo za pobjedu u 91. minutu ili u nekom drugom trenutku”, poručio je Petrović.

On je prije mjesec dana pojačao Budućnost, potpisao je jednogodišnji ugovor.

“Većinu igrača sam znao od prije, što iz privatnog, što iz fudbalskog života i od prvog dana sam prihvaćen sjajno. Zahvalan sam saigračima na tome, uklopio sam se odmah u kolektiv i to je svakako nešto što je bitno svakom igraču”.

Bivši mladi reprezentativac Crne Gore i nekadašnji igrač Mladosti (sada OFK Titograd), Jabloneca i Iskre ponovo sarađuje sa Aleksandrom Nedovićem – čovjekom koji ga je u dresu “romantičara” gurnuo među prvotimce i trenerom koji ga je “vodio” prethodne sezone u Iskri.

“Uticao je na mene od mojih najranijih seniorskih dana, vjerovatno i najviše od svih trenera. Poznat mi je šefov način rada, imamo dobar odnos na relaciji trener – igrač, znam koliki je profesionalac i siguran sam da je neko ko može Budućnost da vodi do velikih uspjeha. Znam da je uvijek tu za igrače i da će uvijek i u svakom trenutku iz igrača izvući maksimum”, rekao je Petrović.

Plavi iz dana u dan dižu formu na treninzima…

“Nadam se da pobjedom protiv Podgorice ulazimo u seriju dobrih rezultata. Dižemo polako formu, prije svega nekoliko nas igrača koji smo – žargonski rečeno – “roviti”. Neko se kasnije priključio, neko je bio povrijeđen, ali sada smo svi tu u konkurenciji za startnih 11 i raduje me to što smo svi na raspolaganju šefu. Svaka pobjeda utiče na samopouzdanje, donosi dobru atmosferu i nadam se da kreće niz dobrih rezultata”.

U narednom kolu, u subotu, Budućnost u Tuzima igra protiv Dečića.

“Znamo da protivnik ima dobre pojedince, dobar kolektiv i trenera koji daje sve od sebe da održi sve to kako treba. Čeka nas teško gostovanje, ali mi smo Budućnost, najbolja ekipa u državi i uvijek i protiv svih želimo da osvojimo tri boda i da pružimo najbolje od sebe”, jasan je Petrović.

Foto: FK Budućnost

Radončić pred Dansku: Bićemo spremni, idemo na pobjedu

Mladi Budvanin slavio na ITF turniru u Austriji