Dangerous pobjednik finalnog turnira u Budvi

3x3 montenegro

Završen je i posljednji turnir u petoj 3×3 Montenegro sezoni. Najbolja ekipa na finalnom turniru u Budvi je bio Dangerous, za koji su igrali Aleksandar Bogojević, Vladan Đukanović, Marko Koljević i Marko Ljujić.

Na turniru je nastupilo 12 ekipa, koje su bile raspoređene u 4 grupe. Najzanimljivije je bilo u grupi C. Red Cross CT je ostvario obje pobjede, a Limun je u direktnom duelu za prolaz u četvrtfinale, pobijedio Slobodu posle produžetaka, i to dvojkom Vasilija Kljajića.

Limun je najbolju partiju ipak ostavio za četvrtfinalni duel i basket protiv Podgorica Kodio, 1. nosioca na turniru. Kljajić, Predrag Lazarević, Pavle Jovićević i Krsto Šućur su nakon velike borbe slavili rezultatom 17:13.

U ostalim četvrtfinalnim duelima, Dangerous je bio bolji od NLO, Cetinjani od Tristar Nikšić, a plasman među četiri je ostvarila i mlada ekipa Grafomatex (Matija Ilić, Bogdan Šćekić, Filip Maraš i Dejan Posuka), koja je tako najavila borbu za sami vrh u narednoj sezoni.

U polufinalima, Cetinjani nisu imali rješenja za Marka Ljujića, koji je na ovom turniru mijenjao standardnog člana Dangerous-a – Bogdana Cebalovića, a Limun je za samo jedan poen bio bolji od Grafomatex-a (18:17).

U finalu je Limun dugo uspijevao da parira velikom favoritu Dangerous-u, ali je nakon 8:8 na terenu postajala samo jedna ekipa. Na kraju ubjedljiva pobjeda Podgoričana – semafor je posle 10 minuta igre pokazivao rezultat 20:12.

Foto: 3X3 Montenegro

Ovo je druga titula za ,,opasne’’ u sezoni, a zanimljivo je da su pobijedili na prvoj i na posljednjoj stanici 3×3 Admiral karavana.

Pored turnira, na programu događaja je bilo Intersport tamičenje u šutiranju trojki. Najbolji trojkaš je bio igrač Doline bogova – Vladan Đurović. A priliku da učestvuju su, kroz Admiral Knockout i Xiaomi Challenge, imali i prisutni na tribinama.

Događaj je bio i humanitarnog karaktera. Prikupljala su se sredstva za nastavak liječenja Andrije Bakića u Beogradu. Za sve koji žele da pomognu, donacije se mogu izvršiti na žiro račun 520-15163-79.

Predstavnici organizacije 3×3 Montenegro su se na kraju zahvalili svima koji su doprinijeli da sezona bude uspješna i najavili novine za sezonu 2022.

,,Hvala Upravi za sport i mlade i KSCG. Hvala Glavnom gradu Podgorici i opštinama Bijelo Polje, Golubovci, Pljevlja, kao i Skijalištima Crne Gore i TO Budva. Hvala našim partnerima Admiral, Xiaomi, Intersport, IDEA i HRC.

Na kraju, najveće hvala 3×3 igračima i fanovima. Budva je bila 35. događaj do sada, a vi nijednom niste propustili da napravite spektakl. Hvala vam!

Za sezonu 2022 spremamo nešto što smo sigurni da će obradovati sve 3×3 zaljubljenike u Crnoj Gori’’ – saopšteno je iz 3×3 Montenegro organizacije.

Primorac poražen od Savone

Nakon profi ugovora, Bogavac debitovao za Megu u ABA ligi