Uprava za sport radi na usaglašavanju Zakona o sportu

Foto: Ministarstvo prosvjete

Uprava za sport i mlade sa Svjetskom antidoping komisijom (WADA) i Savjetom Evrope zajedno rade na usaglašavanju konačne verzije izmjena Zakona o sportu, kako bi se u potpunosti uskladili crnogorski propisi sa međunarodnim standardima u oblasti antidopinga.

Ministarstvo prosvjete, nauke kulture i sporta saopštilo je da su izmjene Zakona o sportu neophodne kako bi Crna Gora bila uklonjena sa liste neuskladjenih država.

“Jasna je potreba onih koji su doveli crnogorski sport na ivicu egzistencije da žele da budu heroji nacije, ali predložene izmjene nisu usaglašene sa WADA i suprotne su onome što oni traže od našeg zakonodavstva”, piše u saopštenju.

Navodi se da će MPNKS nakon konačnog izvještaja WADA izmjene Zakona o sportu koje su dobile saglasnost dostaviti Vladi.

“Smatramo neophodnim da se predloženi Zakon o sportu povuče iz skupštinske procedure jer predložene izmjene nisu u skladu sa zahtjevima WADA. Zbog sveobuhvatne situacije u kojoj smo se našli, WADA insistira da izmjene Zakona o sportu moraju dobiti saglasnost prvo od njih”, piše u saopštenju MPNKS.

Navodi se da predložene izmjene zakona od strane tadašnjeg resoronog ministarstva nisu dobile saglasnost WADA.

“Ovakav predlog izmjena Zakona o sportu ne može biti prihvatljiv za WADA jer nije usaglašen sa njima i ne sadrži sve ono što WADA od Crne Gore zahtijeva”, piše u saopštenju.

Ministarstvo obavještava sportsku i ukupnu javnost u Crnoj Gori da u saradnji sa međunarodnim partnerima radi na rješavanju problema.

“Budite sigurni da će crnogorski sport i država Crna Gora biti pošteđeni daljih neprijatnosti. WADA i SE su sada prepoznali volju i namjeru vlasti u Crnoj Gori da se pitanje antidopinga riješi profesionalno i na zadovoljstvo svih, a posebno naših sportista”, piše u saopštenju MPNKS.

Foto: Ministarstvo prosvjete

Lacio na krilima pobjede u rimskom derbiju ruši Lokomotivu, a Meridian na ”jedinicu” poklanja kvotu – 1.40!

Obilježena Evropska nedjelja sporta