Popović: Evidentan je veliki pomak u našoj igri

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

U duelu sa jednim od glavnih favorita u Ligi šampiona, Budućnost Bemax je prikazala ubjedljivo najbolju igru u sezoni.

To, ipak, nije bilo dovoljno za išta više od dostojnog poraza od Rostova u „Bemax areni” (25:19), ali je Bojana Popović bila nasmijana na pres konferenciji. S razlogom.

„Rostov je sjajan tim, sa sjajnim igračicama, ali su se moje djevojke borile svih 60 minuta. Teško je zadržati fokus tokom čitavog meča protiv ovakvog tima, da se ne desi greška. Protivnik je kažnjavao naše greške u napadu, ali sam presrećna uprkos porazu, jer je evidentan veliki pomak u našoj igri”, istakla je Popovićeva.

Šefica stručnog štaba je napomenula da je dobila ono što je htjela – da sve djevojke daju maksimum.

„Na kraju sam vidjela lica mojih igračica onakva kakva želim da budu poslije svakog meča – da mogu sebi da kažu da su dale maksimum u tom trenutku. Nismo osvojile dva boda, ali smo odradile veliki posao i zahvalna sam djevojkama za energiju koju su prikazale”, kazala je Popovićeva.

Valerija Maslova se zahvalila treneru, publici i saigračicama.

„Hvala Bojani na energiji i atmosferi koju je napravila, uživala sam u svakom trenutku ove utakmice. Ovo je veliki korak naprijed, igrale smo dobar rukomet, kretale se i ponosna sam. Nemamo puno iskustva, pravimo dosta grešaka, ali hvala Bojani što ima strpljenja. Hvala publici, koja nas podržavala, i hvala mom timu”, naglasila je mlada Ruskinja.

Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Iskra preko Rudara do drugog mjesta

Budućnost u seriji: “Plavi” dobili derbi na “Topolici”