Završena 21. Liga osnovnih škola: Najuspješnija “Maksim Gorki”

foto: Dejan Lopičić

Protekle sedmice okončano je 21. izdanje Lige osnovnih škola Podgorica u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Tokom 15 dana takmičenja oko 800 učenika i učenica iz 17 podgoričkih osnovnih škola demonstriralo je svoje vještine i znanja iz 9 sportova – košarka, rukomet, odbojka, mali fudbal, šah, karate, atletika, tenis i stoni tenis, dokazavši da naš Glavni grad nema razloga za brigu kada je budućnost ovih disciplina u pitanju.

foto: Dejan Lopičić

”Nakon godinu dana pauze zbog situacije sa koronavirusom nastavili smo sa našom tradicionalnom sportskom manifestacijom, čija je svrha da osnaži školski sport, kao fundament opštinskog i državnog sporta. Cilj nam je da što više školaraca motivišemo da se uključe u sportske procese, kako bi se takmičili, družili i bili fizički aktivni, zbog pozitivnih uticaja na njihovo zdravlje, zadovoljstvo, i na kraju krajeva, bolji uspjeh u školi.  S obzirom na okolnosti izuzetno smo zadovoljni brojem učesnika, kvalitetom i sportskim duhom koji su prikazali i vjerujemo da će na proljeće, kada je planirana 22. edicija Lige osnovnih škola, epidemiološka slika biti znatno povoljnija, te da će ovaj sportski događaj biti još masovniji”, izjavio je Miloš Stijepović, savjetnik za sport u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada.

foto: Dejan Lopičić

Na ovogodišnjem sportskom nadmetanju škola, najviše su pokazali đaci OŠ ,, Maksim Gorki” sa devet podijuma: najbolji su bili na košarkaškim turnirima za djevojčice i dječake, karateu i tenisu, drugo mjesto su zauzeli u odbojci za djevojčice, kao i atletici u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok su trećeplasirani bili u rukometnim takmičenjima za oba pola.

Slijedi OŠ ,,Pavle Rovinski” sa 7 medalja, zatim OŠ ,,Milorad Musa Burzan” sa 5, OŠ ,,Štampar Makarije” i ,,Vuk Karadžić” sa po tri…

foto: Dejan Lopičić

KOŠARKA

Prvo mjesto dječaci – ,,Maksim Gorki”
Prvo mjesto djevojčice ,,Maksim Gorki”

RUKOMET

Prvo mjesto dječaci – ,,Sutjeska”
Prvo mjesto djevojčice – ,,Milan Vukotić”

ODBOJKA

Prvo mjesto djevojčice – ,,Štampar Makarije”

MALI FUDBAL

Prvo mjesto dječaci – ,,Pavle Rovinski”
Prvo mjesto djevojčice – ,,Marko Miljanov”

foto: Dejan Lopičić

KARATE

Prvo mjesto – ,,Maksim Gorki”

ŠAH

Prvo mjesto – ,,Štampar Makarije”

STONI TENIS

Prvo mjesto – ,,Sutjeska”

TENIS

Prvo mjesto – ,,Maksim Gorki”

ATLETIKA

Prvo mjesto dječaci – ,,Božidar Vuković Podgoričanin”
Prvo mjesto djevojčice – ,,Vuk Karadžić”

“Lavice” počele pripreme za Svjetsko prvenstvo u Španiji

Košarkaši počeli pripreme za duele sa Francuskom i Portugalom