Portugal u Podgorici: Pobjeda je obaveza

Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra (18. 30 h) dočekuje Portugal u nastavku kvalifikacija za Mundobasket.

“Crveni” su na startu protiv Francuske 35 minuta odigrali odlično, a onda je uslijedio pad što je domaćin iskoristio i upisao pobjedu.

Za razliku od meča sa Francuzima, selektor Crne Gore, Boško Radović neće moći da računa na Petra Popovića, koji je povrijedio potkoljenicu.

“Petar Popović je povrijedio potkoljenicu i neće moći da igra utakmicu protiv Portugala. Još jedan u nizu pehova, koji nas je zadesio u ovom “prozoru”, kazao je Radović.

“Crveni” su juče putovali, a danas će pokušati da se oporave i spremno dočekaju utakmicu sa Portugalcima.

Foto: KSCG

“Nema više naivnih i loših ekipa. Portugal je tokom čitavog meča gubio od Mađarske, a onda je na kraju utakmicu sveo na jedan posjed. Radi se o jednoj dobroj ekipi. Mi, u najmanju ruku, moramo imati pristup i energiju kao protiv Francuske da bismo došli u situaciju da pobijedimo”, rekao je Radović.

Radović se još jednom osvrnuo na utakmicu sa Francuzima.

“Svjesni smo da smo protiv Francuza igrali prilično dobru utakmicu 35 minuta. Ali, ni protiv manje kvalitetnih ekipa od Francuske se greške, koje smo napravili, prevashodno defanzivno, ne praštaju. Zato ćemo morati da gledamo da se protiv Portugala ne dešava onaj loš momenat od tri-četiri minuta koji smo imali protiv Francuske”, zaključio je Radović.

Foto: KSCG

Najbolji protiv Francuza bio je Vladimir Mihailović. Povratak u reprezentaciju prijao je košarkašu Mornara.

“Protiv Francuske smo odigrali dobar meč. Šteta je što nijesmo pobijedili, jer smo imali sve na našoj strani 35 minuta. Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i izboriti pobjedu protiv Portugala”, poručio je Mihailović.

Budući na neće biti Popovića, biće veće opterećenje na spoljnoj liniji.

“Definitivno je da će biti tako. Tu smo kratki, ali odigraćemo najbolje što možemo”.

I Mihailović se osvrnuo na utakmicu sa Francuzima.

“Protiv Francuske je izgledalo dobro. Imamo određeni kvalitet, limitirani smo određenim stvarima, trudimo se da ispoštujemo naše zamisli i da to iskoristimo najbolje što možemo”, jasan je Mihailović.

Portugal je u 1. meču, na domaćem parketu poražen od Mađarske 81:75., a Radosav Spasojević poručuje – “pobjeda je obaveza”.

“Igramo pred našom publikom i pobjeda je obaveza. Ne smijemo ih potcijeniti. Protiv Mađarske su odigrali dobar meč. Moramo da budemo fokusirani 40 minuta, ako želimo da pobijedimo”, poručio je Spasojević.

2.CFL: Lider siguran protiv “romantičara”, pobjeda Koma, remi u Igalu

Premijer liga za vaterpoliste: Polovičan učinak Jadrana, Novi Beograd favorit za titulu